Gå direkt till innehåll
Danish Agro-koncernen köpte upp A.P. Jørgensen under 2017. Foto: Danish Agro
Danish Agro-koncernen köpte upp A.P. Jørgensen under 2017. Foto: Danish Agro

Pressmeddelande -

​Danish Agros uppköp av sex maskinhandlare i Danmark godkänt av konkurrensverket

Under 2017 ingick Danish Agro-koncernen avtal om uppköp av aktier i sex maskinåterförsäljare i Danmark som säljer CLAAS. Nu har alla köpen godkänts av det danska konkurrensverket, Konkurrence- och Forbrugerstyreslen. 

De sex företagen är Ringe Maskinforretning A/S (100 %), A P Jørgensen (100 %), Røstofte Maskiner A/S (75 %), Vinderup Maskinforretning A/S (75 %), ALMAS Agro A/S (45 %) och Traktor & Høstspecialisten A/S (45 %). Med undantag för investeringen i ALMAS Agro A/S, krävdes att alla uppköp skulle godkännas av det danska konkurrensverket för att gå igenom. Nu är det alltså klart. 

- Vi investerade under 2017 i en rad välskötta och starka maskinåterförsäljare. Vi har fokus på att säkra en stark struktur för CLAAS återförsäljare och alla CLAAS återförsäljare i Danmark spelar en viktig roll i denna process, säger Henning Haahr som är koncernchef i Danish Agro.

Han är glad över att det danska konkurrensverket nu har godkänt uppköpet.

- Det innebär att vi nu kan utnyttja mer synergier och stärka samarbetet bland de danska maskinåterförsäljare. Jag ser fram emot att stärka maskinförsäljningen i Danmark tillsammans med dessa duktiga medarbetare, säger han.

Även Jens Skifter som är CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S är glad över att affärerna har godkänts och säger att det säkrar den danska återförsäljarsturkturen när det gäller CLAAS.

- De danska maskinåterförsäljarna kännetecknas av sin stora kunskap, långa erfarenhet och höga kvalitet både när det gäller service och försäljning av CLAAS produkter. Vi ska nu i sällskap med återförsäljarna utvecklas och stärkas. Vi ska också utveckla aktiviteterna kring försäljningen av begagnade maskiner som nu kan sättas igång, säger han.

Danish Agro-koncernen ingick i mars 2016 ett avtal om en framtida distribution av CLAAS produkter i Skandinavien. Förutom investeringen i de sex företagen i Danmark som nu godkändes så är det Danish Agro Machinery A/S som tillhandahåller inköp och distribution av CLAAS produkter för den danska marknaden. Dessutom är Danish Agro 45 % delägare av CLAAS distribution i Baltikum. Därmed har Danish Agro under de senaste två åren blivit en stor aktör för lantbruksmaskiner i Nordeuropa.

Vill du komma i kontakt med koncernchef Henning Haahr eller Danish Agro Machinery Holdings CEO Jens Skifter kontakta:

Søren Møgelvang Nielsen
Kommunikationsdirektør i Danish Agro
+45 2332 8274

Ämnen


Om Danish Agro
Danish Agro-koncernen består av en rad lantbruksföretag i Danmark och utomlands. Koncernen har runt 5 000 medarbetare och kommer under 2018 att ha en omsättning på 33 miljarder danska kronor. 

Om CLAAS
CLAAS är ett familjeföretag grundat 1913 och är en av världens ledande tillverkare av lantbruksmaskiner. Företaget, med huvudkontor i Harsewinkel i Tyskland, är marknadsledande tillverkare av skördetröskor i Europa. 

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige