Gå direkt till innehåll
​Danish Agro köper maskinföretaget A. P. Jørgensen i Ribe. Foto: Danish Agro
​Danish Agro köper maskinföretaget A. P. Jørgensen i Ribe. Foto: Danish Agro

Pressmeddelande -

​Danish Agro köper maskinföretaget A. P. Jørgensen i Ribe

Danish Agro Machinery Holding A/S har ingått ett avtal om att ta över den stora CLAAS återförsäljaren A. P. Jørgensen på Jylland. Handlaren har funnits i 121 år och är en av Danmarks äldsta maskinföretag. Danish Agro övertar alla aktier i företaget och övertagandet sker den 1 januari 2018.

Danish Agros vd, Christian Junker, beskriver avtalet som speciellt för Danish Agro.

- A. P. Jørgensen har en unik historia. Företagets starka ägare och ledare, Ellen Jørgensen, har drivit företaget med stor kompetens och passion sedan år 2000. Verksamheten som förra året omsatte 148 miljoner danska kronor och sysselsätter 39 anställda är känt för sin starka företagskultur, hög professionella standard och kompetenta medarbetare. Det råder inga tvivel om att Ellen Jørgensen har betytt mycket för den danska maskinbranschen. Vi är mycket glada för att hon ville sälja sitt livsverk till oss, säger han.

När avtalet trätt i kraft kommer Ellen Jørgensen som nu är 74 år gammal att gå i pension. Hon säger att beslutet om att sälja och lämna över verksamheten sker i rätt tid.

- Jag har inga arvingar som kan driva företaget vidare. Jag är riktigt glad för att Danish Agro har köpt mitt företag. Efter att jag har mött Christian Junker, Henning Haahr och Jens Skifter som sitter i ledningen för Danish Agro Machinery så är jag säker på att de kommer att driva företaget vidare med respekt för att det är ett gammalt familjeföretag. God service, ärlighet och framförallt goda relationer med kunder och personal har alltid betytt mycket för mig, säger hon.

Det är viktigt för henne att alla anställa får behålla sina jobb.

- Jag går inte i pension för att jag är trött på att driva företaget. Men med de stora förändringar som nu sker i vår bransch kräver yngre människor som följer med i den tekniska utvecklingen, säger hon.

A. P. Jørgensens nuvarande vd och ledare Hans Bjerregaard har varit anställd i firman i 52 år. Han kommer att fortsätta i sin roll under en övergångsperiod innan han också går i pension.

Jens Skifter, vd för Danish Agro Machinery Holding A/S är nöjd med avtalet.

- A. P. Jørgensen har ett bra rykte och expertis. Jag är glad över att avtalet gör det möjligt för oss att behålla bolagets position i den danska återförsäljningsstrukturen. Jag tror att företaget kommer att ha en nyckelroll i vårt framtida återförsäljarnätverk i Danmark, säger han. 

Vill ni komma i kontakt med någon av personerna i texten, kontakta Melissa Dahlqvist, kommunikations- och marknadsansvarig på Swedish Agro Machinery. 

Ämnen


Om Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget säljer även LEMKEN, HORSCH och AVR. Företaget är från och med den 1 november exklusiv svensk distributör av SAMSON. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.  

Fakta om Danish Agro-koncernen
Danish Agro-koncernen består av en rad lantbruksföretag i Danmark och utomlands. Gruppen är är huvudsakligen verksam när det gäller försäljning av vitaminblandningar, gödningsmedel, växtskydd, utsäde, energi och inköp av grödor. Dessutom är koncernen återförsäljare av ett antal starka varumärken när det gäller maskiner för lantbruk. Danish Agro-koncernen har cirka 5000 medarbetare och kommer under 2017 ha en omsättning på cirka 33 miljarder danska kronor. 

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige