Gå direkt till innehåll
ALMAS Agro A/S. Foto: Danish Agro
ALMAS Agro A/S. Foto: Danish Agro

Pressmeddelande -

Danish Agro köper 45% av aktierna i ALMAS Agro A/S

Den 30 juni ingick Danish Agro Machinery Holding A/S ett avtal om att köpa 45 % av aktierna i den danska maskinförhandlaren ALMAS Agro A/S. Företaget har en stark position på Nordjylland och Himmerland med anläggningar i Brønderslev och Hvam. Som en del av avtalet så har Danish Agro möjlighet att överta de resterande 55 % av aktierna vid ett senare tillfälle.

- ALMAS Agro A/S är ett stor och viktig maskinföretag i Danmark och de har lång erfarenhet av CLAAS produkter. Företaget har 26 erfarna medarbetare och en omsättning på omkring 100 miljoner danska kronor. ALMAS Agro A/S har ett bra samarbete med lantbrukarna på Nordjylland och vill bygga vidare på det samarbetet. Därför tvivlade jag inte alls när ägaren Børge Vestergård ville sälja en del av företaget till oss. Jag ser stor potential i företaget och dess medarbetare, säger Christian Junker som är koncernchef i Danish Agro.

ALMAS AGRO A/S ägare Børge Vestergård tror att företaget kan utvecklas ytterligare genom avtalet med Danish Agro.

- Som ägare av företaget är det viktigaste för mig att skapa de bästa förutsättningarna för framtiden. Jag är övertygad om att detta avtal ger oss bättre möjligheter att utvecklas. Jag ser fram emot att vara en del av detta och att de anställda ska utveckla ALMAS Agro A/S tillsammans med ledningen för Danish Agro, säger han.

Även Jens Skifter som är vd för Danish Agro Machinery Holding A/S glädjer sig över överenskommelsen.

- Danmark kännetecknas för sina starka maskinåterförsäljare med lång erfarenhet, hög kvalitet och stor kunskap. ALMA Agro A/S är inget undantag och företaget har varit en nära partner till det danska lantbruket i många år. Avtalet innebär att vi säkerställer att kompetensen och kunskapen stannar i den danska distributionsstrukturen, säger han.

För mer information:

Christian Junker
koncernchef i Danish Agro
+45 2030 5101

Jens Skifter
vd Danish Agro Machinery Holding A/S
+45 2780 0106

Børge Vestergård
ägare ALMAS Agro A/S
+45 2222 2400

Søren Møgelvang Nielsen
kommunikationsdirektør i Danish Agro
+45 2332 8274

Ämnen

Kategorier


Fakta om Danish Agro-koncernen
Danish Agro-koncernen består av en rad lantbruksföretag i Danmark och utomlands. Gruppen är är huvudsakligen verksam när det gäller försäljning av vitaminblandningar, gödningsmedel, växtskydd, utsäde, energi och inköp av grödor. Dessutom är koncernen återförsäljare av ett antal starka varumärken när det gäller maskiner för lantbruk. Danish Agro-koncernen har cirka 5000 medarbetare och kommer under 2017 ha en omsättning på cirka 33 miljarder danska kronor. 

Om Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget säljer även LEMKEN, HORSCH och AVR. Företaget är från och med den 1 november exklusiv svensk distributör av SAMSON. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige