Gå direkt till innehåll
​Danish Agro köper Ringe Maskinforretning A/S. Foto: Danish Agro
​Danish Agro köper Ringe Maskinforretning A/S. Foto: Danish Agro

Pressmeddelande -

​Danish Agro köper Ringe Maskinforretning A/S

Danish Agro Machinery Holding A/S har tecknat ett avtal med CLAAS-återförsäljaren Ringe Maskinforretning A/S som är verksam på ön Fyn. Företaget är ett välskött och stort maskinföretag som har många års nära samarbete med lantbrukarna på Fyn. Danish Agro kommer med avtalet att ta över alla aktier i Ringe Maskinforretning A/S.

Christian Junker som är koncernchef i Danish Agro är mycket nöjd med avtalet.

- Ringe Maskinforretning A/S har stor erfarenhet av CLAAS produkter och är ett välkänt maskinföretag på Fyn. Dessutom har företaget med sina 28 erfarna medarbetare, ett starkt ledarskap och hade 2016 en omsättning på 109 miljoner danska kronor. Vi är mycket glada över, att vi med avtalet har säkrat att Ringe Maskinforretning A/S blir en del av den starka distributionsstrukturen i Danmark. Vi har haft en bra och förtroendefull dialog med Hanne Korsdal Andersen, vd och delägare av företaget. Jag ser en stor potential i företaget och dess duktiga medarbetare, säger han.

Hanne Korsdal Andersen som idag är en av två delägare av bolaget kommer att fortsätta som vd i företaget.

- Det har varit viktigt för mig att säkerställa att Ringe Maskinforretning A/S står starkt i framtiden. Jag har skrivit avtal med Danish Agro för att jag tror att de kan ge de bästa förutsättningarna för framtidsutvecklingen av maskinföretaget. Jag ser fram emot ett nära samarbete och glädjer mig till att stärka den framtida utvecklingen av Ringe Maskinforretning, säger hon.

Jens Skifter som är CEO för Danish Agro Machinery Holding A/S hälsar Hanne Korsdal Andersen och hennes team på Fyn välkommen i Danish Agro.

- Företaget Ringe Maskinforretning A/S är kända för sin långa erfarenhet, höga kvalitet och stora kunskap. Hanne har utvecklat verksamheten med sina erfarna och kompetenta medarbetare. I sitt framtida arbete som vd för Ringe Maskinforretning blir hon en del av vår ledning i den danska maskinverksamheten, som vi vill utveckla ytterligare. Avtalet med företaget bidrar till att säkerställa att framtida kompetens och kunskap hålls kvar i den danska distributionsstrukturen, säger han.

Vill ni komma i kontakt med någon av personerna i texten så hör av er till Swedish Agro Machinerys kommunikations- och marknadsansvarig Melissa Dahlqvist. 

Taggar


Om Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget säljer även LEMKEN, HORSCH och AVR. Företaget är från och med den 1 november exklusiv svensk distributör av SAMSON. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.  

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Relaterat material

Relaterade nyheter

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne