Gå direkt till innehåll
Foto: Danish Agro
Foto: Danish Agro

Pressmeddelande -

​Danish Agro köper 75 % av aktierna i Røstofte Maskiner A/S

Danish Agro Machinery Holding A/S har ingått ett avtal med den danska CLAAS förhandlaren Røstofte Maskiner A/S om att köpa 75 % av företaget. Företaget är ett välskött företag med en lång erfarenhet i branschen. Røstofte Maskiner A/S är starka på Sjælland, Lolland, Falster och Møn.

Christian Junker som är koncernchef i Danish Agro glädjer sig över avtalet.

- Røstofte Maskiner A/S har en stark ledning, 37 kompetenta medarbetare med stor erfarenhet av CLAAS och omsatte förra året över 158 miljoner danska kronor. Varje dag gör de en stor skillnad för danska lantbrukare. Jag är glad över att Røstofte Maskiner genom att underteckna den här affären vill bli en del av den framtida återförsäljarstrukturen i Danmark. Vi vet redan att de kommer att spela en viktig roll. När Dann Nielsen som är vd och ägare av företaget bjöd in oss till att vara en del av företaget så sa vi naturligtvis ja till det. Jag ser stora möjligheter med företaget och dess duktiga medarbetare, säger han.

Dann Nielsen kommer fortsätta som vd och aktieägare i bolaget. Han är nöjd med avtalet och ser Danish Agro som en stark samarbetspartner som kan bidra till att säkerställa en ljus framtid för Røstofte Maskiner A/S.

- Det har varit viktigt för mig att säkra företagets framtid i den snabba strukturutvecklingen som det det danska lantbruket genomgår just nu. Røstofte Maskiner A/S har de sista fem åren som CLAAS förhandlare utvecklats positivt och har haft goda resultat. Denna utveckling vill jag ska fortsätta att gynna våra kunder och medarbetare. Jag är övertygad om att vi tillsammans har en bättre möjlighet att utveckla maskinverksamheten till en plats i den framtida marknaden. En annan sak som vägt tungt i beslutet var att vi har möjlighet att fortsätta vår verksamhet i Mern och Sakskøbing. Vår avdelning för jakt och fritid kommer att vara oförändrad och vi kommer fortsätta ha ett komplett utbud av professionella trädgårds och parkmaskiner, säger han.

Dann Nielsen är glad över att företagskulturen och kärnvärdena i Røstofte Maskiner A/S kan fortsätta att utvecklas i det nya samarbetet, vilket också var avgörande för hans beslut.

- Min personliga plan är att fortsätta att arbeta många år i branschen. Jag ser fram ett nära samarbete och att vi kan fortsätta att arbeta med nära och långasiktiga kundrelationer som vi har gjort hittills, säger han.

Jens Skifter som är CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S glädjer sig över avtalet och ser fram emot samarbetet.

- Røstofte Maskiner A/S är ett välskött företag med många kvaliteter. Dann Nielsen har under många år varit en värdefull partner till det danska lantbruket. Avtalet med honom bidrar till att säkra vår framtida ledningsgrupp i maskinbolagen och säkra att expertisen och kunskapen hålls fast i den danska återförsäljarstrukturen, säger Jens Skifter.

Hör av er till kommunikationsansvarig Melissa Dahlqvist på Swedish Agro Machinery om ni vill komma i kontakt med någon av personerna i texten. 

Kategorier


Om Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget säljer även LEMKEN, HORSCH och AVR. Företaget är från och med den 1 november exklusiv svensk distributör av SAMSON. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.  

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige