Gå direkt till innehåll
Magnus Karlsson, chef för region väst tillsammans med Lennart Eriksson, säljare i Dalsland.  Foto: Swedish Agro Machinery
Magnus Karlsson, chef för region väst tillsammans med Lennart Eriksson, säljare i Dalsland. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

​Swedish Agro Machinery etablerar sig på Nuntorp

Under våren 2018 kommer Swedish Agro Machinery att flytta in på den gamla lantbruksskolan Nuntorp.
Det här området är väldigt viktigt för oss. Dalboslätten är ett fantastiskt fint lanbruksområde både med odlingsmöjligheter och duktiga företagare. Vi kommer även att nå Bohuslän på ett bra och effektivt sätt, säger Magnus Karlsson, regionchef för område väst på Swedish Agro Machinery.

Den gamla lantbruksskolan Nuntorp utanför Brålanda har köpts av lantbrukarna Richard Johansson och Thomas Sylveson. Målet är att Nuntorp ska bli en mötesplats i Dalsland med ett levande kunskaps- och utvecklingscenter genom forskning, konferenser och praktiskt kunskapsutbyte för de gröna näringarna. Vreta Kluster i Östergötland är en förebild.

Under ett möte på vandrarhemmet i Brålanda i går kväll presenterade ägarna att Swedish Agro Machinery blir den första verksamheten som ska etablera sig på Nuntorp.

- Vi planerar att ha en säljare, två till tre servicetekniker och reservdelssäljare på plats, säger regionchef Magnus Karlsson som själv gått på Nuntorp en gång i tiden.

Swedish Agro Machinery kommer att hyra cirka 800 kvadratmeter i byggnaden där den gamla skogsverkstaden låg. Lokalerna ska anpassas till Swedish Agro Machinerys verksamhet och kommer att tas i bruk våren 2018.

Swedish Agro Machinerys säljare Lennart Eriksson som redan jobbar i området är glad över att flytta in på Nuntorp.

- Jag har många kunder i området som nu kommer få sin service närmre, säger han.

Swedish Agro Machinery har under det senaste året etablerat sig på flera platser i Sverige. I onsdags invigdes anläggningen i Karlstad och idag kommer anläggningen i Skara att invigas och har öppet hus mellan 10-14. 

Ämnen

Kategorier


Om Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget säljer även LEMKEN, HORSCH och AVR. Företaget är från och med den 1 november exklusiv svensk distributör av SAMSON. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.  

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige