Gå direkt till innehåll
De första maskinerna beräknas komma till Sverige någon gång under 2024.
De första maskinerna beräknas komma till Sverige någon gång under 2024.

Pressmeddelande -

Swedish Agro kommer att marknadsföra AgXeed autonoma lantbruksrobotar

Danish Agro, Swedish Agros moderbolag, har träffat en överenskommelse om distributionsrättigheterna för varumärket AgXeed. Med detta avtal kommer Danish Agrokoncernens maskinbolag i Sverige, Norge och Danmark, att erbjuda och distribuera de autonoma robotarna.

De första maskinerna beräknas komma till Sverige någon gång under 2024. Distributionen, konfigurationen av enheterna samt supporten kommer att ske i samarbete med AllAgBots. De har erfarenhet och stor kunskap inom dataöverföring mellan lantbruksmaskiner av olika fabrikat som används inom precisionsjordbruk. Hans-Christian Ripa, vd på Swedish Agro Machinery AB säger så här:

“Detta är en ny spännande affär för oss på Swedish Agro och ännu en produkt i teknisk framkant. Jag är övertygad om att den här typen av produkter kommer att ha en given plats i marknaden, men vi kommer skynda långsamt för att säkerställa att varje maskin kommer ge kunden största möjliga värde.”

AgXeed har på bara fyra år startat upp sin verksamhet med målet att bespara lantbrukare tid och att minska markpackningen. Företaget är holländskt och grundarna har stor erfarenhet av maskinutveckling i lantbruksbranschen. Under de fyra åren har en stor mängd användartester och utvecklingstimmar genomförts. På Danish Agros Maskindivision är man intresserad av lantbrukets digitala utveckling. Så här säger Jens Skifter, Maskindivisionens VD:

”Vi kommer att ta ansvar för att stödja den digitala utvecklingen och transformationen inom lantbruket. Vi anser att AgXeed är en unik produkt i robotvärlden då den är säkerhetsgodkänd inom EU. Den har den välkända CE-märkningen och uppfyller nödvändiga ISO-standarderna. Detta element är avgörande för optimering och operativ användning i praktiken. ” Han fortsätter och beskriver robotens funktion. ”Den ska köra självständigt i fält utan övervakning, efter att den satts upp och konfigurerats med fältgränser av utbildad personal. ”

Anastasia Laska, CCO på AgXeed, ser detta nya partnerskap som en stor möjlighet:

"Med en nyligen genomförd uppstart i norra Europa är vi mycket glada över denna möjlighet och ser stora möjligheter i samarbetet med Danish Agro Machinery. När den digitala världen hjälper oss att bryta gränser behöver vi lokala partners som sköter support, initiering och utbildning lokalt. Det är också fördelaktigt att få en stark samarbetspartner som redan är insatt i varje lands regler och förutsättningar kring lantbruk och regelverk. Dessutom kan vi bygga vidare på tidigare partnerskap med AllAgBots, och den kunskap som redan finns.

Den svenska lanseringen av AgXeedkommer att äga rum i slutet av juni på Borgeby Fältdagar nära Malmö, där Swedish Agro kommer att presentera maskinen med stöd från specialister på AgXeedoch AllAgBots.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR och AGXEED i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige