Gå direkt till innehåll
Nu får svenska ungdomar chansen att studera till Lantbruksmekaniker på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars på Jylland. De blir samtidigt lärlingar på Sedish Agro.
Nu får svenska ungdomar chansen att studera till Lantbruksmekaniker på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars på Jylland. De blir samtidigt lärlingar på Sedish Agro.

Pressmeddelande -

Swedish Agro börjar med lärlingsprogram för Servicetekniker till lantbruksmaskiner

Swedish Agro är en del av Danish Agro och kan genom koncernen erbjuda CLAAS lärlingsutbildning på Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddannelser i Aars på Jylland. Skolan kan anses som Nordens absolut bästa utbildning för servicetekniker inom lantbrukssektorn. Detta gör man som ett steg i att motverka bristen på servicetekniker inom lantbrukssektorn.

Utbildningen varar i fyra och ett halvt år och lejonparten utförs på en verkstad inom Swedish Agro. På skolan finns verkstäder med modern utrustning och verktyg tillsammans med erfarna och duktiga lärare. Här finns det senaste inom lantbruksmaskiner och man har lagt de teoretiska skolsalarna i direkt anknytning till verkstäderna.

Varför tar Swedish Agro detta steg? Servicemarknadschef Roger Bengtsson svarar så här på den frågan:

-Under lång tid har vi i Sverige fått allt färre sökande till de praktiska programmen som ger branschen nya servicetekniker. Det skapar en stor brist på mycket viktig kompetens. Jag tror att denna utbildningsform med lärlingsplatser kan bli ett sätt bland många att både få fler servicetekniker men också öka anseendet för yrket. Den här utbildningen är en riktig spetskompetens där eleverna är långt mycket mer avancerade när de examineras än vad som är vanligt. Dessutom är ”våra” studenter redan inkörda på våra varumärken, särskilt CLAAS.

Utbildningen är upplagd så att första året går man på skolan i två terminer. De nästkommande tre och ett halvt åren varvas cirka 15 veckors praktik på en anläggning i Swedish Agro med 5 veckors utbildning på skolan i Aars per termin.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige