Gå direkt till innehåll
Hans-Christian Ripa, VD Swedish Agro Machinery samt Elke Pankow, Exportchef Rauch.
Hans-Christian Ripa, VD Swedish Agro Machinery samt Elke Pankow, Exportchef Rauch.

Pressmeddelande -

Swedish Agro blir distributör till RAUCH

I höst träder Swedish Agro Machinery in som ny distributör för RAUCH gödningsspridare. RAUCH blir ett välkommet komplement och en mycket bra matchning till Swedish Agro Machinerys befintliga sortiment av lantbruksmaskiner och redskap.

– Vi går stolta in i samarbetet som distributör av RAUCH gödningsspridare. Spridarna passar perfekt in i vårt befintliga sortiment av premiumprodukter och fyller en lucka i vårt produktutbud. Flera av våra befintliga varumärken kommer från familjeföretag som utvecklat produkter för att tillgodose behov hos lantbrukare och RAUCH är inget undantag, säger Hans-Christian Ripa som är VD på Swedish Agro Machinery. Han fortsätter:

– Våra kunder har redan efterfrågat RAUCH i sortimentet så vi är glada att nu kunna erbjuda dessa produkter. Det här är ett starkt varumärke med en mängd egna innovationer och patent som gör produkterna effektiva, moderna och hållbara.

RAUCH gödningsspridare kommer att ingå i Swedish Agro Machinerys produktutbud med start den 1 september. Gustaf Thuresson som är produktchef på Swedish Agro ser en stor potential i att få in Rauch gödningsspridare i sortimentet, han säger:

– Det känns oerhört kul att kunna presentera ytterligare en leverantör i portföljen som skapar mervärden åt våra kunder både i form av ökad precision och kostnadsbesparingar.

Med Rauch kommer vi att kunna erbjuda hög kvalitet och precision för svenska lantbrukare i en tid då just dessa parametrar är viktigare än någonsin. Oavsett storlek på givan och hastighet blir spridningen exakt med de här kvalitetsprodukterna. Jag ser mycket fram emot att påbörja försäljningen den 1 september.

RAUCH är ett familjebolag som gått i generationer, med rötterna i Tyska Sinzheim, som nu ligger i Baden Airpark, Rheinmünster. Idag producerar de cirka 14 000 maskiner varje år med fokus på innovation, hållbarhet och kvalitet. RAUCH grundades 1921 och drivs idag av familjens fjärde och femte generationer.

Swedish Agro Machinery säljer sedan tidigare varumärkena CLAAS, HORSCH, SAMSON, AVR, SCANSTONE, SPEARHEAD och LEMKEN på den svenska marknaden. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Nyligen tillkännagavs också ett samarbete som ny återförsäljare av METSJÖ vagnar. Swedish Agro Machinery kan med dessa olika varumärken erbjuda lantbrukare en bredd av maskiner med hög effektivitet och kvalitet som passar väl i alla delar av Sverige.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av METSJÖ samt LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Kontakter

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige