Gå direkt till innehåll
Hasse Ripa blir ny vd för Swedish Agro Machinery.
Hasse Ripa blir ny vd för Swedish Agro Machinery.

Pressmeddelande -

Ny vd för Swedish Agro Machinery

Hasse Ripa blir ny vd för Swedish Agro Machinery. Hasse har lång erfarenhet från lantbruksbranschen och har under det senaste året varit försäljningschef i företaget.

Hasse Ripa, som är lantmästare i grunden, är ett välkänt ansikte i lantbruksbranschen och har många års erfarenhet av försäljning av lantbruksmaskiner.

– Vi har en klar strategi för maskinaffären i Sverige, stora ambitioner och många idéer att arbeta med. Jag har redan från första veckan varit imponerad av hur långt bolaget har kommit på så kort tid, något som bara är möjligt när så mycket kompetent personal samlas under samma tak. Jag ser fram emot att vara än mer delaktig i att utveckla företaget tillsammans med alla medarbetare runt om i Sverige, säger Hasse Ripa.

Swedish Agro Machinery har gått från 5 miljoner kronor i omsättning 2016 till planen att omsätta 900 miljoner kronor i år tillsammans med dotterbolaget Östra Sönnarslöv Traktorservice. Utvecklingen för bolaget går helt enligt ägaren Danish Agros plan. Trots framgångarna så kostar det mycket pengar att starta upp en maskinverksamhet. En stabil grund är satt under de första åren vilket nu märks i ett kraftigt förbättrat resultat för 2020.

Björn Pettersson lämnar lantbruksbranschen efter nästan fyra år som vd för Swedish Agro Machinery.

– Jag är glad och stolt över att ha varit med på den här resan. Vi har gjort en unik etablering rekordsnabbt i den svenska lantbruksmaskinbranschen. Det hade aldrig varit möjligt utan alla fantastiska medarbetare runt om i landet. De har gjort ett hästjobb för att komma dit vi är idag, säger han.

Ägaren Danish Agro har under de senaste åren köpt upp och etablerat lantbruksmaskinföretag runt Östersjön. Det gör Danish Agro till CLAAS största enskilda distributör i världen.

– Här i Sverige har Björn Pettersson bidragit till en mycket positivt start för Swedish Agro Machinery. Jag är övertygad om att Hasse Ripa, som redan varit inne i bolaget i ett år, har alla möjligheter att med sin erfarenhet kunna fortsätta företagets tillväxtresa med det svenska teamet, säger Jens Skifter som är chef för Danish Agros maskindivision.

Hasse Ripa tillträder tjänsten som vd den 1 november och Björn Pettersson är kvar i företaget året ut. 

Ämnen


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48

Relaterat material

Relaterade nyheter