Gå direkt till innehåll
Besök vår webbplats www.rotor.horsch.com där du väljer mätsystemet som du använder, mätmediet samt maskinens arbetsbredd.
Besök vår webbplats www.rotor.horsch.com där du väljer mätsystemet som du använder, mätmediet samt maskinens arbetsbredd.

Pressmeddelande -

HORSCH – nya möjligheter med onlinebaserat rotorval

För att underlätta för våra kunder att välja lämplig rotor till sina maskiner har HORSCH utvecklat en ny lösning – rotorvalet.

Besök vår webbplats www.rotor.horsch.com där du väljer mätsystemet som du använder, mätmediet samt maskinens arbetsbredd. Dessutom kan en TGW-dator beräkna målkvantiteten. Baserat på de inmatade uppgifterna beräknar systemet genomströmningen vid mätutrustningen och föreslår en lämplig rotor. Om det finns flera tänkbara varianter kommer samtliga att visas.

Det finns ett enkelt standardläge och ett expertläge som omfattar fler alternativ. I standardläget kan du snabbt och enkelt hitta den lämpliga rotorn via mätutrustningen, mätmediet, arbetsbredden, hastigheten samt den beräknade utsädesmängden. Med expertläget får du det optimala rotorvalet för variabla utsädesmängder och variabla drifthastigheter.

Systemet erbjuds för normala frön, fina frön, grova baljväxter, gödningsmedel och även för mikrogranulära formuleringar. Du behöver därför inte längre söka information i bruksanvisningen utan kan inhämta den snabbt och enkelt via rotorvalet.

Från och med vintern 2022 kommer rotorvalet att integreras i HORSCH MobileControl-appen för snabb åtkomst från mobila enheter.

Youtube-video:

https://www.youtube.com/watch?v=suh3uEf4KbU&t=6s

Ämnen


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige