Gå direkt till innehåll
Det danska företaget FieldSense A/S, som har 2 500 väderstationer utspridda i norra Europa, meddelar att de byter namn till Cordulus. Det finns flera skäl till företagets namnbyte.
Det danska företaget FieldSense A/S, som har 2 500 väderstationer utspridda i norra Europa, meddelar att de byter namn till Cordulus. Det finns flera skäl till företagets namnbyte.

Pressmeddelande -

Företaget bakom väderstationen Fieldsense byter namn till Cordulus

Det danska företaget FieldSense A/S, som har 2 500 väderstationer utspridda i norra Europa, meddelar att de byter namn till Cordulus. Det finns flera skäl till företagets namnbyte.

Företaget startade 2014 och har sedan dess vuxit och expanderat. Från att enbart erbjuda FieldSense väderstationer för lantbruk till att nu även erbjuda väderlösningar till andra branscher, exempelvis företag verksamma inom vinterunderhåll. Eftersom väderstationen FieldSense kommit att bli synonymt med själva företagsnamnet fanns ett behov av namnbyte. Företagets struktur påverkas samtidigt av de utökade produkterna.

Den väderstationslösning som är särskilt anpassad för lantbrukare döps nu om till Cordulus Farm Station och de väderlösningar som övervakar väderförhållanden och tillhandahåller väderdata för vintertjänster heter nu Cordulus Road Standard och Cordulus Road Advanced. Beslutet att byta namn har noga övervägts av företaget. Courdulus vd John Smedegaard förklarar att omprofileringen gör det möjligt för företaget att fokusera på det som är viktigt:

"Genom att döpa om vårt företag till Cordulus fokuserar vi på det som är viktigt för oss. Att utforska nya innovativa sätt att samla in användbara väderdata för flera olika branscher. Vi arbetar hårt för att hjälpa kunder att fatta viktiga beslut baserade på hyperlokala väderdata. Omstruktureringen gör att vi enklare kan erbjuda tillgängliga, begripliga och användbara väderdata till alla, med målet att förbättra industrins beslutsfattande, effektivitet och lönsamhet samtidigt som vi minskar klimat- och miljöpåverkan."

Företaget har tagit sitt nya namn efter grundaren av det danska meteorologiska institutet: Niels Henrik Cordulus Hoffmeyer, som levde i mitten av 1800-talet. Cordulus såg potentialen i att hitta nya sätt att samla in och berika väderdata och dela sina observationer med andra länder. Företaget vill fortsätta i hans fotspår genom att hitta nya sätt att samla in väderdata och göra dem allmänt tillgängliga och användbara, så att de gynnar olika användare inom olika branscher.

Per Ullberg som är marknadschef för Swedish Agro som är den svenska återförsäljaren för väderstationen kommenterar så här:

”Cordulus farm station är en riktigt bra produkt som hjälper lantbrukaren i vardagen och är ett beslutsstöd med hjälp av väderdata och prognoser. Vår försäljning av produkten växer och jag tror att företagets namnbyte och nya struktur kommer att leda till en ännu bättre produkt för våra kunder. ”

Facts:

Cordulus har för närvarande 21 anställda och huvudkontor i Århus i Danmark samt ett nära samarbete med återförsäljare över hela Europa. Företaget genomgår en betydande tillväxt och öppnar kontinuerligt nya marknader och nya affärsområden.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Per Ullberg

Marknadschef +46 708 261886

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige