Gå direkt till innehåll
Enklare att flytta skördedata när CLAAS och Datalogisk samarbetar

Pressmeddelande -

Enklare att flytta skördedata när CLAAS och Datalogisk samarbetar

CLAAS och Datalogisk har inlett ett samarbete som innebär att det går att koppla kartprogrammet Näsgård med CLAAS TELEMATICS. Exempelvis kan skördekartering från tröskan laddas ner direkt till Näsgårds kartprogram och fältkartan med fältgränser kan i sin tur ladda upp i CLAAS TELEMATIC. Lanseringen av detta kommer ske i Sverige under våren.
- Vi har många kunder som idag använder Näsgård så det här samarbetet är välkommet. Det kommer underlätta otroligt mycket för våra kunder, säger Eric Ericsson som är EASY-specialist på Swedish Agro Machinery.

Näsgård Mark och Näsgård Karta är välkända växtodlingsprogram som används av många lantbrukare. Datalogisk har mer än 30 års erfarenhet av att utveckla programvara, speciellt riktad till växtodlare. Samarbete med externa partners är en mycket prioriterad del av det utvecklingsarbete som pågår.

CLAAS TELEMATICS är ett digitalt datainsamlingssystem som gör det möjligt att dokumentera utfört arbetet med CLAAS tröskor, fälthackar och traktorer. All data överförs via mobilnätet från maskinerna till servern, där de lagras för vidare användning i andra applikationer.

- Vi får ofta frågan från lantbrukare om varför de olika program som används på gården inte är kompatibla. Att möjliggöra denna typ av datautbyte i samarbete med CLAAS är en viktig del av vårt utvecklingsarbete. Med datautbytet kommer också en mer flexibel och effektiv arbetsprocess, vilket återigen har en positiv inverkan på om lantbrukaren faktiskt använder tillgängliga data - data som i slutändan kan leda till mer lönsamt arbete och vidareutveckling av produktionen, säger Caroline Andersson som är försäljningsansvarig på Datalogisk.

- Den stora fördelen för våra kunder är att överföringen av data från TELEMATICS till Näsgård Karta och import av fältgränser till TELEMATICS från Näsgård Karta nu går med några få klick, istället för som tidigare när det var åtskilliga moment som behövde utföras manuellt i de båda systemen. Det betyder att vi minimerar både tidsåtgången och antalet felkällor för kunden i dennes datahantering, säger Eric Ericsson som är EASY-specialist på Swedish Agro Machinery

  Användare av Näsgård Karta har redan fältgränser digitalt lagrade, och nu kan dessa enkelt laddas upp till CLAAS TELEMATICS. Detta ger kunden full användning av sin automatiska dokumentation på maskinen.

  Gränssnittet för datautbyte köps som en extra modul för Näsgård från Datalogisk, samt kräver att man har licens för TELEMATICS med tillägget automatisk dokumentation hos CLAAS för att det ska fungera korrekt. Support för Näsgård Karta hanteras av Datalogisk och supporten för CLAAS TELEMATICS hanteras av Swedish Agro Machinery.

  För mer information

  Eric Ericsson
  EASY-specialist Swedish Agro Machinery
  erer@sa-machinery.se
  076-139 18 21

  Caroline Andersson
  Försäljningsansvarig Datalogisk
  caroline.andersson@datalogisk.se
  073-054 13 49

  Ämnen

  Taggar


  Swedish Agro Machinery
  Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

  Presskontakt

  Eric Ericsson

  Eric Ericsson

  EASY-specialist 076-139 18 21

  Relaterat material