Gå direkt till innehåll
CLAAS Hästkrafter intar Solvalla

Pressmeddelande -

CLAAS Hästkrafter intar Solvalla

Lagom till Elitloppet levererade Swedish Agro Machinery tre stycken CLAAS AXION traktorer till Solvalla, Nordens största arena för travsport. På plats var representanter från både Solvalla och Swedish Agro Machinery. 

Traktorernas främsta syfte är att skapa en så bra travbana som möjligt för hästarna och kör cirka 1,000 timmar per år. Därför provkördes flera olika modeller och märken innan valet föll på 2 stycken CLAAS AXION 870 och en AXION 930. Några av parametrarna i beslutet var CLAAS snåla bränsleförbrukning och att traktorerna levereras med CLAAS långa garanti MAXI CARE. Men även att traktorerna, trots sina 250 hästkrafter, kör med en bra ljudnivå. Något som är viktigt när de rör sig bland hästar. 

- Kontakten med Swedish Agro Machinery har varit fantastisk från start. Både säljare och servicetekniker håller alltid sina löften och erbjuder en fantastisk kundservice. Det är också en stor anledning till varför vi valde CLAAS, säger Markus Peterson som är banmästare på Solvalla. 

Detta är inte första gången som Solvalla vänder sig till Swedish Agro Machinery. Travbanan har sedan tidigare en tallriksharv från HORSCH och en gödseltunna från SAMSON som anpassats för verksamheten och nu används som vattentunna.

- En affär som denna skiljer sig lite från vår vardag. Men är absolut lika viktig. Det har varit en lång och spännande process som engagerat många på Swedish Agro Machinery, och resultatet känns givande för både oss och Solvalla. Det är en bra början på vår fortsatta relation.För ett otränat öga ser traktorerna ut som vilka som helst. Men med Solvallas önskemål och behov, har traktorerna anpassats på detaljnivå. Bland annat med Ground Kingdäck från Nokian, säger Marcus Jönsson som är produktchef CLAAS på Swedish Agro Machinery. 

Vid överlämnandet av de tre traktorerna, fick de nya chaufförerna också träning i CLAAS tekniska funktioner och användningen av traktorerna. Ett inslag som togs emot väl av banmästaren. 

- Det var uppskattat av både mig själv och mina kollegor att få en genomgång av de nya traktorerna och vi kunde börja använda dem direkt. Vi har kört med dem några veckor nu och de rullar lugnt och tryggt, vi är otroligt nöjda, säger Markus Peterson.

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Marcus Jönsson

Marcus Jönsson

produktchef CLAAS vallmaskiner, pressar, hjullastare och traktorer 072-748 70 98

Relaterat material

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne