Gå direkt till innehåll
Delägarna Jonas Techel och Tomas Johansson tillsammans med Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson.
Delägarna Jonas Techel och Tomas Johansson tillsammans med Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson.

Pressmeddelande -

Unikt samarbete på Gotland

Swedish Agro Machinery inleder ett samarbete med Söderberg & Haaks återförsäljare Bil och Traktor Högbro AB på Gotland.
 Vi inleder samarbetet efter en bra och konstruktiv dialog med Söderberg & Haaks ledning. Det känns tryggt att knyta kontakt med en av deras återförsäljare eftersom vi vet att kompetensen när det gäller lantbruksmaskiner redan finns i verksamheten, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machinery.

Bil och Traktor Högbro AB bedriver service av lantbruksmaskiner och bilar utanför Roma på Gotland. Företaget har 16 anställda, varav tre tekniker som arbetar med lantbruksmaskiner. Tomas Johansson, Jonas Techel och Lennart Larsson är delägare i bolaget.

–Vi ser fram emot samarbetet. Det blir ett uppsving för oss som verkstad och vi är glada att vi kan ge ännu mer service till lantbrukarna på ön. Swedish Agro Machinerys varumärken är redan bekanta för oss då vi skruvat på olika typer av lantbruksmaskiner från deras sortiment tidigare. Vi har ett gott samarbete med lantbrukarna omkring oss, de vet redan vilka vi är och vi vet vem dem är, säger Tomas Johansson som förutom delägarskapet även är verkstadschef för lantbruksmaskiner.

Bil och Traktor Högbro kommer att serva och tillhandahålla reservdelar för CLAAS, HORSCH, SAMSON, SCANSTONE, AVR och SPEARHEAD. Swedish Agro Machinery står fortfarande för maskinförsäljningen på Gotland.

– Vi skriver avtal med Bil och Traktor Högbro för att säkra servicen för alla våra varumärken. Vi har tidigare haft ett samarbete med Mästerby Maskin som har gjort ett mycket bra jobb, men vi behöver nu utöka servicekapaciteten för att kunna ta hand om alla våra varumärken och säkra att gotländska lantbrukarna får den service de önskar, säger Björn Pettersson.

Det kommer finnas gott om plats att ta hand om fler varumärken. Bil och Traktor Högbro AB har en anläggning på 2 600 kvadratmeter fördelat på verkstad för lantbruksmaskiner och bilar, men även lager, butik och kontor. Det kommer även att byggas upp ett lager med reservdelar för Swedish Agro Machinerys varumärken på anläggningen.

– Vi ser positivt på att Bil och Traktor Högbro AB kompletterar sin verksamhet med att bli servicepartner åt Swedish Agro Machinery. De stärker sin position i området vilket också gynnar oss, säger Jonas Jaenecke som är vd på Söderberg & Haak.

I samband med att Bil och Traktor Högbro blir ny servicepartner kommer Swedish Agro Machinerys samarbete med Mästerby Maskin att avslutas. Samarbetet mellan Swedish Agro Machinery och Bil och Traktor Högbro inleds omgående.

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Relaterat material