Gå direkt till innehåll
Erik Steen, Anders Sundqvist och Freddie Lantz är delägare av Lannaskede Lantbruksprodukter som blir servicepartner till Swedish Agro Machinery. Foto: Swedish Agro Machinery
Erik Steen, Anders Sundqvist och Freddie Lantz är delägare av Lannaskede Lantbruksprodukter som blir servicepartner till Swedish Agro Machinery. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

​Unga företagare i Vetlanda blir servicepartner till maskinföretag

Lannaskede Lantbruksprodukter blir servicepartner till Swedish Agro Machinery.
Detta gör att vi kommer bli en fullserviceanläggning i Vetlanda, lantbrukaren ska inte behöva inte åka någon annanstans för att få hjälp med sina maskiner och inköp, säger en av delägarna Erik Steen.

Lannaskede Lantbruksprodukter är idag återförsäljare av Swedish Agros foder och därifrån kom idén om att sälja service och reservdelar för systerbolaget Swedish Agro Machinery. Erik Steen och Anders Sundqvist som har samlat på sig stor kunskap och byggt upp ett stort nätverk av kunder under sina år i maskinbranschen.

– Vi märker att det finns ett stort intresse i området för service av Swedish Agro Machinerys produktprogram, säger Anders Sundqvist.

I samband med att Lannaskede Lantbruksprodukter blir servicepartner till Swedish Agro Machinery flyttar de ihop med Maskinservice i Vetlanda som drivs av Freddie Lantz. Bakom det samlade namnet Lannaskede Lantbruksprodukter står nu alltså den unga trion Erik Steen, Anders Sundqvist och Freddie Lantz. Utöver dessa finns idag ytterligare 3 medarbetare som sysslar med service till lantbruks- och entreprenadbranschen.

- Vi har redan idag en del kunskaper i verkstaden när det gäller CLAAS produktprogram och vi har redan skruvat på en del tunnor från SAMSON, säger Freddie Lantz.

Swedish Agro Machinerys affärsidé går ut på att bygga upp en anläggningsstruktur och ett återförsäljarnät som redan nu är anpassat för framtiden. Det betyder färre anläggningar, som täcker ett större område. Det innebär också djupgående expertkunskaper kring ett fåtal varumärken och fokus på mobil service. Idag har företaget egna anläggningar på 14 platser i landet och Lannaskede Lantbruksprodukter blir företagets sjunde servicepartner.

– Vi har egna anläggningar i Alvesta, Kalmar och Skänninge och behöver en servicepartner närmre kunderna i mellersta Småland. Jag är imponerad av Lannaskede Lantbruksprodukters delägare och deras driv. De har tillsammans en stor erfarenhet av service av lantbruksmaskiner och jag är övertygad om att våra kunder kring Vetlanda kommer med detta samarbete få förstklassig service av våra produkter, säger Swedish Agro Machinerys vd Hasse Ripa.

Samarbetet inleds omgående och Lannaskede Lantbruksprodukter kommer att bygga upp ett reservdelslager på sin anläggning som ligger i Vetlandas industriområde.

– Vi brukar säga att vi har lika långt till alla kunder i hela Sverige eftersom vi arbetar med mobil service och har en fast framkörningsavgift. Vi har inga planer att etablera nya egna anläggningar utan är nöjda med de vi har. Men det är ingen hemlighet att vi fortfarande söker bra servicepartner på olika ställen i landet, säger Hasse Ripa.

Försäljningen av lantbruksmaskiner kommer fortfarande att skötas av Swedish Agro Machinerys säljare. 

För mer information: 
Erik Steen, delägare Lannaskede Lantbruksprodukter, 070-172 14 96, erik@lannaskede.com
Hasse Ripa, vd Swedish Agro Machinery, 070-560 32 48, hari@sa-machinery.se

Ämnen


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige