Gå direkt till innehåll
TRION 740: Kompakt hybridtröska med 435 hk och en enda ROTO PLUS-rotor

Pressmeddelande -

TRION 740: Kompakt hybridtröska med 435 hk och en enda ROTO PLUS-rotor

För tre år sedan introducerades CLAAS TRION-serien som en ny norm i klassen medelstora skördetröskor. Nu har sortimentet utökats med de nya modellerna TRION 740, TRION 740 TERRA TRAC och TRION 740 MONTANA i den kompakta hybridklassen. De kännetecknas av en 1 420 mm bred trumma samt den beprövade kombinationen av trösksystemet APS HYBRID och enkelrotorn ROTO PLUS.

TRION, som lanserades av CLAAS sommaren 2021, är det mest omfattande och mångsidiga produktsortimentet på marknaden i mellanklassen för skördetröskor. Från det kompakta femsträngade gåbordet till det högpresterande sexsträngade gåbordet eller den hästkraftsstarka hybriden med ROTO PLUS sekundärseparering tillgodoser de nio prestandaklasserna i tre serier med motoreffekter från 258 till 435 hk och trumbredder på 1 420 och 1 700 mm alla tänkbara kundkrav - oavsett om man vill köra med hjul, TERRA TRAC eller MONTANA för kuperad terräng.

TRION 740, TRION 740 TERRA TRAC och TRION 740 MONTANA: oändlig mångsidighet och tålighet
Nu kan lantbrukare och entreprenörer ta del av tre nya högpresterande alternativ till TRION 730 och TRION 750 som ansluter sig till TRION-familjens övre skikt: TRION 740, TRION 740 TERRA TRAC och TRION 740 MONTANA. Dessa maskiner levererar full motoreffekt med vridmomentreserver för de tuffaste skördeförhållandena med eller utan halmhack, i kombination med det beprövade APS HYBRID-trösksystemet med en 570 mm enkelrotor som är lämplig för många olika grödor.

”Kunder från regioner i Europa med varierande skördeförhållanden har efterfrågat mer motoreffekt än vad maskinerna TRION 720 och TRION 730 HYBRID för närvarande erbjuder”, förklarar Philipp Stiens, Global Product Team Manager Large and Medium Combines. ”Kombinationen av det beprövade APS-tröskverket och ROTO PLUS enkelrotor är idealisk för regioner där skördeförhållandena ofta är ogynnsamma och mycket varierande. Detta är fallet i delar av Storbritannien och Irland, liksom i Skandinavien, norra Tyskland, norra Frankrike och de baltiska länderna.”

Men TRION 740 presterar också väl i södra och sydöstra Europa. ”Även om spannmåls- och halmavkastningen ofta tenderar att vara endast genomsnittlig i dessa områden, med betydligt bredare skärbord eller majsplockare och högre markhastigheter, är det inte ovanligt att kunderna nuförtiden pressar maskinerna till gränsen för deras prestanda”, tillägger Stiens. ”Dessutom ska vi inte underskatta det faktum att kunder i hela Europa fortfarande har mycket höga krav på halmens kvalitet, vilket tillsammans med den installerade motoreffekten alltid är ett viktigt inköpskriterium för det här kundsegmentet. Allroundmaskinen TRION 740 HYBRID, som är placerad ovanför TRION 720 och TRION 730, är vårt svar på dessa krav. Till exempel kan vi nu erbjuda kunder med sexsträngade gåbord ett annat attraktivt alternativ med högre kapacitet och samtidigt den lägsta specifika bränsleförbrukningen och bättre halmkvalitet.”

En maskin, många alternativ, fullt anslutningsbar
Med TRION 740 kan köparna också välja bland ett omfattande utbud av utrustningsalternativ, inklusive TERRA TRAC larvband, MONTANA-specifikation med chassi som kompenserar för sluttningar, CERIO-skruvfräsar med en bredd på upp till 9,30 m samt VARIO-skruvskärbord, CONVIO- och CONVIO FLEX Draper-skruvskärbord med en arbetsbredd på upp till 12,30 m, nya ROVIO-majsplockare med 6 till 12 rader, CEMOS förarassistanssystem i olika konfigurationsnivåer, olika storlekar på spannmålstankar, tömningsskruvar för spannmålstankar samt halm- och agnspridningssystem. GPS PILOT CEMIS 1200 finns tillgänglig för automatisk styrning, som med motsvarande aktiveringar också möjliggör arbetsledning med avkastningskartläggning för precisionsodling. Dessutom kommer alla TRION 740, TRION 740 TERRA TRAC och TRION 740 MONTANA att konfigureras i nya CLAAS Connect vid överlämnandet till kunden, vilket ger lantbrukare och entreprenörer direkt tillgång till alla relevanta maskindata samt dokumentation och kartläggning av avkastningsdata när avkastningsregistrering väljs som tillval.

”Alla nya TRION- och LEXION-skördetröskor levereras med gratis maskinuppkoppling i fem år som standard, vilket ger lantbrukare och entreprenörer nya möjligheter till maskinhantering och sparar mycket värdefull tid”, förklarar Philipp Stiens. ”Systemet registrerar automatiskt alla fältspecifika data för tröskor från den enskilda maskinen eller hela maskinparken och kombinerar dem i nya CLAAS connect. Data kan visas när som helst på datorn eller på mobila enheter på denna plattform och användas för att analysera olika prestationsindikatorer eller utföra en fullständig utvärdering, samt för efterföljande fakturering. Det är också möjligt att konvertera avkastningsdata till högkvalitativa avkastningskartor.”

CLAAS connect erbjuder många andra praktiska funktioner som standard, inklusive tillgång till digitala bruksanvisningar, Lubricant Advisor och möjlighet att beställa slit- och reservdelar från onlinebutiken - det lagrade maskinnumret säkerställer att delarna matchas mot maskinspecifikationen.

En överblick av egenskaperna hos TRION 740 / TRION 740 TERRA TRAC / TRION 740 MONTANA:

  • Högpresterande alternativ i mellanklasshybridklassen för utmanande skördeförhållanden i fuktig, lång och seg halm: APS HYBRID och ROTO PLUS enkelrotor nu i kombination med en kraftfull motor på 435 hk.
  • Tillgänglig antingen som hjulförsedd maskin, TERRA TRAC eller MONTANA
  • Utvändig bredd 3,49 m med 800/70 R38 Triebachs-däck (3,29 m med 680/80 R38) eller 735 mm TERRA TRAC .
  • Cummins sexcylindrig motor med 8,9 l cylindervolym, 435 hk vid 1 900 rpm och DYNAMIC POWER intelligent effektstyrning för upp till 10% extra bränslebesparing; godkänd för drift med vätebehandlade vegetabiliska oljor (HVO) antingen i ren form eller blandade med konventionellt dieselbränsle.
  • APS HYBRID tröskverk med 1.420 mm trumbredd, 450 mm föraccelerator, 600 mm trösktrumma och MULTICROP-utförande.
  • ROTO PLUS enkelrotor med 570 mm diameter, 4.200 mm längd och upp till 4 valfria rotorklaffar som kan ställas in hydrauliskt från hytten. Tillval 4D-rotorfällning för kuperade arbetsförhållanden.
  • Oberoende justering av tröskverk och rotorhastighet för optimal anpassning till en mängd olika grödor och skördeförhållanden: ren tröskning med låga förluster, minsta möjliga rengöringsinsats och minimal andel sönderslagna korn.
  • Produktivitets- och effektivitetshöjande förarstöd CEMOS AUTOMATIC som kan konfigureras på flera olika nivåer för att passa kundens behov:
    • CRUISE PILOT reglerar automatiskt hastigheten baserat på motorbelastningen med tre körlägen som är inriktade på effektivitet och produktivitet.
    • AUTO CROP FLOW upptäcker och undviker belastningstoppar.
    • AUTO SLOPE anpassar automatiskt fläkthastigheten till lutningen.
    • CEMOS DIALOG kalibrerar förlustsensorer: CEMOS identifierar orsaken till registrerade förluster och justerar sedan automatiskt förlustsensorns känslighet för separation och rensning av kvarvarande spannmål. Detta resulterar i bästa möjliga maskininställning och maximal genomströmning med minimala förluster.
    • CEMOS AUTO THRESHING, CEMOS AUTO SEPARATION och CEMOS AUTO CLEANING för automatisk självoptimering av tröskverk, sekundär separation och rengöring.
    • CEMOS AUTO HEADER med FIELD SCANNER finns för VARIO slåtterbalkar: helautomatisk justering av haspelhastighet, horisontell haspelposition och bordslängd efter skördeförhållandena.
  • 11.000 eller 12.000 l spannmålstankvolym; spannmålstankens tömningsrör i olika längder för full tömning av slåtterbalkar med en bredd på upp till 12 m och med 110 eller 130 l/s tömningshastighet.
  • Extra slitstarka PREMIUM LINE-komponenter som tillval för särskilt tung användning eller nötande grödor.
  • Rymlig komforthytt med CEBIS och CMOTION, svängbart förarsäte (15 graders rotationsvinkel på vardera sidan) och dynamisk styrning (40 procent färre rattvarv upp till max. 10 km/h).
  • Matarhus med multikoppling, hydraulisk reversering av aggregat och funktion för ”långsamt intag”.
  • CERIO skruvskärbord och MAX FLEX skärbord finns med arbetsbredder på upp till 9,3 m, VARIO skärbord (med CEMOS AUTO HEADER som tillval), CONVIO och CONVIO FLEX bandskärbord med arbetsbredder på upp till 12,30 m.
  • GPS PILOT CEMIS 1200 för automatisk styrning; CEMIS 1200 för avkastningskartläggning (tillval) och CLAAS connect-gränssnitt för vagnparkshantering och avkastningskartläggning.
  • Varje maskin lagras med sitt maskinnummer i CLAAS connect och levereras med gratis uppkoppling i fem år.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro