Gå direkt till innehåll
Maskinaffären i Swedish Agro firar fem år.
Maskinaffären i Swedish Agro firar fem år.

Pressmeddelande -

Swedish Agro's Maskinaffär firar 5 år i Sverige

Den 1 oktober 2021 är det fem år sedan Danish Agro etablerade sin maskinaffär i Sverige. Detta gjordes i samband med att Danish Agro tecknat avtal med den tyska premiumtillverkaren CLAAS för Danmark, Norge och Sverige. Samma år förvärvades även Kalmar Lantmäns anläggningar och toppmoderna foderfabrik. Swedish Agro förser lantbrukare med maskiner, insatsvaror och foder samt köper spannmål, dessutom finns en egen butikskedja i delar av landet.

På sina första fem år har maskinaffären inom aktiebolaget Swedish Agro Machinery AB vuxit till en omsättning 2021 på cirka 800 miljoner svenska kronor. Från fem till 135 anställda experter i anläggningar över stora delar av Sverige. Ett modernt huvudlager i Skurup förser inte bara 24 svenska anläggningar med reservdelar till alla åtta produktvarumärken, utan även nordiska kollegorna inom koncernen. Så här säger VD Hans-Christian Ripa:

- Utvecklingen inom bolaget de senaste fem åren har varit imponerande. Tack vare medarbetare som gjort sitt yttersta, kunder och varumärken som trott på oss och stöttat oss från start, kan vi se tillbaka på en otrolig resa. Men jag ser gärna framåt nu! Vi har en plattform där vi kommer att delta i utvecklingen av framtidens lantbruk. Vi har en fantastisk portfölj med både standardmaskiner av hög kvalitet och spjutspetsteknik.

Företaget representerar Claas, Horsch, Metsjö, Samson, Rauch, Spearhead, Scanstone, AVR och är återförsäljare för Lemken.Tillsammans med CLAAS är det just nu stort fokus på den nya tröskserien Trion och tillsammans med Horsch lanserar man en ny gemensam strategi för den svenska marknaden. Nyligen blev företaget distributör för de båda varumärkena Metsjö och Rauch.

En av bilderna visar anställda som firar företagets 5-årsdag. Firandet ägde rum på alla anläggningar runt om i landet. Bilden här är från Huvudkontoret i Skurup.

Ämnen


Swedish Agro 

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige