Gå direkt till innehåll
Anläggningen i Karlstad ligger på Örsholmen.
Anläggningen i Karlstad ligger på Örsholmen.

Pressmeddelande -

Swedish Agro Machinery utvecklar sin verksamhet i Värmland med extern partner

Swedish Agro Machinery har fattat ett beslut om att låta försäljningen av service och reservdelar i Värmland övertas av en extern partner i form av Linnarssons i Karlstad.

Linnarsson är ett familjeföretag som säljer och servar produkter inom lantbruk, entreprenad, skog och trädgård. Företaget är i dagsläget etablerade i Blidsberg (norr om Ulricehamn) och Karlstad. Samarbetet mellan Swedish Agro Machinery och Linnarsson avser i första skedet enbart verksamheten i Värmland och gäller försäljning av service och reservdelar.

– Vi har under de tre år som vi har bedrivit verksamheten i Karlstad inte lyckats få till verksamheten riktigt som vi önskar. Linnarsson ser CLAAS och våra övriga varumärken som ett utmärkt sätt att utveckla sin verksamhet. I Linnarsson ser vi en lokal partner som långsiktigt kan säkra kundnytta, tillgängligheten och servicegraden för våra kunder i Värmland, säger Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson.

Linnarsson kommer att driva verksamheten vidare från Swedish Agro Machinerys befintliga lokaler på Örsholmen i Karlstad och kommer att erbjuda några av Swedish Agro Machinerys medarbetare anställning. Maskinförsäljningen kommer fortsättningsvis bedrivas av Swedish Agro Machinery.

– Vi ser detta som ett komplement till vår övriga verksamhet och det ska bli spännande att få arbeta med starka varumärken som CLAAS, säger Michael Linnarsson som är vd på Linnarsson.

Swedish Agro Machinery har nu 13 egna anläggningar i Sverige och åtta servicepartners. 

För mer information:
Björn Pettersson, vd Swedish Agro Machinery, 072-239 00 93, bjpe@sa-machinery.se

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Relaterat material