Gå direkt till innehåll
Swedish Agro Machinery tecknar avtal med EBO.
Swedish Agro Machinery tecknar avtal med EBO.

Pressmeddelande -

Swedish Agro Machinery tecknar samarbetsavtal med EBO i Stora Höga

Under hösten 2020 kommer Swedish Agro Machinery med hjälp av EBO att etablera sig i Stora Höga söder om Stenungsund för att kunna erbjuda service och reservdelar i området.

–Med EBO som servicepartner kan vi ge kunder i Bohuslän högre servicegrad jämfört med vår befintliga organisation. Vi får en fullskalig reservdelsbutik samt kvalificerade servicetekniker inom det geografiska närområdet, säger Roger Bengtsson servicechef på Swedish Agro Machinery.

EBO ingår i en organisation med lång erfarenhet av återförsäljarverksamhet och originalservice. Tillsammans med EBO kommer Swedish Agro Machinery nu att ha en reservdels- och serviceanläggning som hjälper oss att höja servicegraden till våra kunder på varumärkena CLAAS, SAMSON, HORSCH, AVR och SPEARHEAD.

–EBO har en fin anläggning med stor verkstadshall och utrymme för lager som kommer att tjäna våra maskiner och reservdelar. Personalen på EBO har redan hjälpt till med service på våra maskiner och känner väl till våra varumärken. Det finns även ett komplett sortiment av hydraulikkomponenter som passar väl in i Swedish Agro Machinerys produktsortiment, säger Swedish Agro Machinerys Björn Pettersson. 

David Bäckebo är ägare och vd för EBO, som även arbetar med entreprenadmaskiner, lastbilar, krossar och sopmaskiner. Han ser samarbetet med Swedish Agro Machinery AB som ett sätt att ytterligare bredda och utveckla sin verksamhet. Han har själv lång erfarenhet av maskinteknik och har jobbat i maskin- och bilbranschen under många år. Han började sin bana på skeppsvarv som tekniker på större fartyg.

–Det blir spännande att utöka verksamheten med lantbruksmaskiner och speciellt med varumärken med så hög produktkvalitet. Sen får vi alltid väldigt god och snabb support från personalen på Swedish Agro Machinery när man pratar med dem, berättar David.

I anslutning till verkstaden finns även en butik med ett stort lager filter, oljor och reservdelar. Här säljer man också skogs- och trädgårdsmaskiner som exempelvis Husqvarna, Klippo och Gardena. Systerbolaget Orust Motor är också auktoriserad återförsäljare och reparationsverkstad för bilmärkena Volkswagen, Audi, Seat och Skoda.

I samband med uppstarten har EBO också anställt en av Swedish Agro Machinerys duktiga servicetekniker, Simon Larsson, som nu ansluter till teamet. Simon har flerårig erfarenhet av maskinerna och är en välkänd, duktig och omtyckt tekniker av kunderna i regionen.

–Vi känner Simon väl, då han har servat många av CLAAS maskiner i området och lånat verkstaden förut, han är liksom redan en i gänget, berättar Erik Karlsson som är verkstadschef på EBO.

Swedish Agro Machinery har under de senaste åren etablerat sig på fjorton platser i Sverige med egna anläggningar och knutit kontakt med flera servicepartners. Anläggningen i Stora Höga blir den sjätte servicepartnern.

För mer information:
Björn Pettersson, vd Swedish Agro Machinery, 0722-390083 
David Bäckerbo, vd EBO, 0708-498390

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Relaterat material

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne