Gå direkt till innehåll
ScanStone premiärvisas på Borgeby Fältdagar. Foto: Swedish Agro Machinery
ScanStone premiärvisas på Borgeby Fältdagar. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

Swedish Agro Machinery tar över generalagenturen för ScanStone

I samband med Borgeby Fältdagar blir Swedish Agro Machinery generalagent för ScanStone i Sverige. ScanStone passar bra in i Swedish Agro Machinerys produktportfölj och kompletterar AVR:s produkter för potatisodlare.

Scanstone har sitt huvudsäte i Skottland och tillverkar maskiner för potatisodling, bland annat stensträngläggare och bäddkupare. Företaget är familjeägt.

 Med ScanStone blir vi en komplett återförsäljare av potatismaskiner. Östra Sönnarslöv Traktorservice har tidigare varit återförsäljare av ScanStone så detta känns som ett naturligt steg framåt. Vi har redan stor kunskap om produkterna i vår organisation, säger Björn Pettersson som är vd för Swedish Agro Machinery och Östra Sönnarslöv Traktorservice.

Emil Hjalmarsson som är produktchef för AVR:s produkter kommer även ha produktansvaret för Scanstone.

– ScanStone har fina maskiner och jag är glad över att ta över ansvaret även för ScanStones produkter. Det känns också bra att meddela ScanStones nuvarande kunder att tillgången på reservdelar kommer bli bättre då vi har anläggningar och servicepartners över hela landet som vi kan distribuera reservdelar till, säger Emil Hjalmarsson.

Redan under Borgeby Fältdagar premiärvisas ScanStones produkter i Swedish Agro Machinerys monter. I montern kommer en 3,6 meter bed tiller med bäddkupare, en stensträngläggare med fyra mattor och en stensträngläggare med stjärnvalsar att visas upp. Även representanter från ScanStone kommer att finnas på plats i montern under fältdagarna. 

– Vi ser fram emot samarbetet med Swedish Agro Machinery och är imponerade av deras snabba etablering. Det känns tryggt att Swedish Agro Machinery står för försäljning, service och reservdelar för ScanStones produkter i Sverige, säger ScanStones exportchef Alison Skea.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, ScanStone och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Sedan den 1 januari 2018 är Östra Sönnarslöv Traktorservice ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige