Gå direkt till innehåll
Svend Skov Olesen, exportchef för Samson tillsammans med Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson.  Foto: Swedish Agro Machinery
Svend Skov Olesen, exportchef för Samson tillsammans med Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

Swedish Agro Machinery tar över ansvaret för Samson

Från och med den 1 november blir Swedish Agro Machinery generalagent och återförsäljare av SAMSON i Sverige.

Sedan det i våras blev känt att Swedish Agro Machinery tar över generalagenturen för SAMSON i Sverige så har förberedelserna pågått för fullt. Säljare och servicetekniker har varit på SAMSON:s fabrik i danska Viborg för utbildning. Även reservdelar har beställts hem för att ligga på hyllorna inför den 1 november.

- Vi känner oss väl förbereda inför premiären och Samson har gett oss en god introduktion för all berörd personal. Jag tror att Samson kommer att bli ett välkommet tillskott i vår portfölj, säger Björn Petterson som är vd för Swedish Agro Machinery.

På anläggningarna i Skurup, Plönninge, Kalmar, Skänninge och Skara med satellit Karlstad kommer det finnas extra kompetens när det gäller SAMSON, men det går naturligtvis att få hjälp på alla anläggningar.

- Vi hälsar Swedish Agro Machinery välkomna. Med dessa intensiva förberedelserna så tvivlar vi inte på att kunderna kommer att få den hjälp de behöver, säger Svend Skov Olesen som är exportchef för SAMSON.

Swedish Agro Machinery säljer och servar idag CLAAS, LEMKEN, HORSCH och AVR. Företaget hade sitt startskott på Elmia i fjol och håller fortfarande på att bygga upp sin struktur i Sverige. Företaget finns idag representerade på 12 orter. Under nästa år är planen att ett nybyggt reservdelslager kommer att stå klart i skånska Skurup. 

Ämnen

Kategorier


Om Swedish Agro Machinery

Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget säljer även LEMKEN, HORSCH och AVR. Företaget är från och med den 1 november exklusiv svensk distributör av SAMSON. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.  

Om SAMSON
SAMSON är ett dansk maskinföretag. De tillverkar gödseltunnor, gödselspridare, gödselramper och nedmyllningsaggregat. Från och med den 1 november 2017 är Swedish Agro Machinery svensk generalagent och återförsäljare. 

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige