Gå direkt till innehåll
Med start på Borgeby Fältdagar övertar Swedish Agro Machinery distributionen av AVR i Sverige.
Med start på Borgeby Fältdagar övertar Swedish Agro Machinery distributionen av AVR i Sverige.

Pressmeddelande -

Swedish Agro Machinery och AVR skriver distributionsavtal för den svenska marknaden

Med start på Borgeby Fältdagar den 28-29 juni så övertar Danish Agros dotterbolag Swedish Agro Machinery den svenska distributionen av den belgiska maskinproducenten AVR:s maskiner. 

Swedish Agro Machinerys vd, Björn Pettersson tror att AVR:s program för potatisupptagare kompletterar företagets andra sortimentet perfekt.

- Med AVR i portföljen får vi ytterligare en stark partner som matchar produkterna från CLAAS som vi säljer. Vi är övertygade om att det alltid finns plats för kvalitet och precision på marknaden och hoppas kunna övertyga både nya och gamla kunder om detta. Vi har redan idag ett antal medarbetare i vår försäljnings- och servicemarknadsorganisation som känner produkterna väl och vet vilka krav våra kunder ställer på dem, säger han.

Med avtalet representeras nu AVR i både Norge och Sverige via Danish Agros dotterbolag Swedish Agro Machinery och Norwegian Agro Machinery.

- Östra Sönnarslövs Traktorservice AB i Sverige och Lena Maskin A/S i Norge har lång erfarenhet av AVR och har byggt upp en stor expertkunskap. Det är vi självklart väldigt glada för och det vill vi nu utveckla ytterligare, säger Jens Skifter som är chef för Danish Agro Machinery Holding.

Även AVR är tillfredsställda med avtalet som skrivits.

- Vi ser Swedish Agro Machinery som en stark spelare på maskinmarknaden i Sverige. Det är en viktig marknad för oss och vi har de produkter i storlek och teknik som marknaden där efterfrågar. Med detta avtal har vi en långsiktig och professionell försäljning- och serviceorganisation som kommer att gynna de svenska lantbrukarna, säger Tom Lootens som är affärsutvecklingschef på AVR.

För mer information:
Björn Petterson
vd Swedish Agro Machinery
Tlf: +46 72 239 00 83

Jens Skifter
CEO Danish Agro Machinery Holding
tlf. +45 27 800 106

Tom Lootens
Busines Development Manager i AVR
Tlf: +32 474 51 12 54

Ämnen

Taggar


Om Swedish Agro Machinery

Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget säljer även LEMKEN och är från och med den 1 november exklusiv distributör i Sverige för SAMSON. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.  

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne