Gå direkt till innehåll
CLAAS International Parts Meeting i Skurup
CLAAS International Parts Meeting i Skurup

Pressmeddelande -

Swedish Agro Machinery i Skurup - värd för internationell kongress

Swedish Agro Machinery stod på tisdagen och onsdagen värd för CLAAS årliga reservdelskongress, CLAAS International Parts Meeting, i vår nya anläggning i Skurup. 90 personer från hela Europa, Australien, Nya Zeeland med flera länder, medverkade under två fullspäckade dagar.

CLAAS håller årligen sin reservdelskongress i februari. Efter att ha besökt, Wien, Barcelona, Istanbul och andra världsstäder under tidigare år, kom turen till lilla Skurup och Swedish Agro Machinerys anläggning som stod klar 2019. På tisdagen anlände deltagarna med buss kl. 8.00 och välkomnades av VD Björn Pettersson och den svenska reservdelschefen Martin Gerdtsson. De olika delarna i byggnaden på Södra Industrigatan fylldes med folk från alla möjliga hörn av världen. Förutom de europeiska länderna var även Australien, Nya Zeeland och Asien representerade under de två dagarna. Delegationen anleddes av CLAAS Parts CEO, Hanno Schmidt-Román.

Det anordnades olika seminarier på förmiddagarna och flera stationer hade gjorts i ordning med workshops under eftermiddagarna. Lunchbuffé från Svaneholm avnjöts vid middagstid i Technopark, den stora utställningshallen på bottenplan, där den senaste tröskan i LEXION-serien majestätiskt vaktar ett av hörnen. Dock hade det stora skärbordet avmonterats dessa dagar för att alla skulle få plats.

För personalen på Swedish Agro Machinery blev det två spännande dagar med många intressanta och internationella möten. I föreläsningssalen, Svaneholm, som rymmer mer än 100 personer, hade man två tolkar som placerats i ett ljudisolerat bås som försåg alla med korrekt information på rätt språk i hörlurarna. Även i de mindre konferensrummen samlades smågrupper och diskuterade gemensamma projekt, samarbetsområden och synergieffekter som kan uppstå när kollegor inom samma områden, men från olika länder och kulturer möts. Flera goda exempel och framgångsrika projekt från olika länder presenterades.

–Det hördes ett trivsamt sorl lite överallt på olika språk runt om i korridorerna, berättar Eva Kruse på reservdelsavdelningen.
​Hon tyckte dagarna var jättetrevliga och att arrangemanget var jätteproffsigt.
​​​–Det var verkligen roligt att få träffa så många kollegor från de andra länderna som jobbar med samma arbetsuppgifter inom CLAAS koncernen. Man fick ett ansikte på personer som man tidigare bara haft telefonkontakt med, säger Eva.

​På en av föreläsningarna som handlade om logistik och after sales visades bland annat en väldigt fin film från CLAAS senaste hightech reservdelslager i Ymeray i Frankrike som kommer att serva södra Europa.
​–Men det mest intressanta för vår del var nog den häftiga utbyggnaden av reservdelslagret i Hamm. Ett 30 meters höghöjdslager med full automatisering. Grymt imponerande att se.

Reservdelschef Martin Gerdtsson var också väldigt nöjd med evenemanget och kan nu pusta ut efter två hektiska dagar. All teknik fungerade, logistiken med alla aktiviteter flöt på bra och samarbetet med alla inblandade avlöpte perfekt. ​
​–Deltagarna var jättenöjda och beundrade verkligen vår anläggning här i Skurup. De var också extremt imponerade över den verksamhet som Swedish Agro Machinery lyckats skapa på så kort tid. Det var roligt att höra, säger Martin.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige