Gå direkt till innehåll
Närheten till kunderna med service, försäljning och reservdelar är vårt fokus.
Närheten till kunderna med service, försäljning och reservdelar är vårt fokus.

Pressmeddelande -

Swedish Agro Machinery fortsätter sin tillväxtresa och växlar upp ytterligare

Swedish Agro Machinery AB har sedan starten för fyra år sedan haft en kraftig tillväxt och räknar i år med att tillsammans med dotterbolaget Östra Sönnarslövs Traktorservice AB omsätta närmare en miljard kronor. Under de fyra åren har tillväxten skett både geografiskt och genom ett utökat produktutbud.

Detta har skett samtidigt som företagets ägare Danish Agros maskindivision har fortsatt sin tillväxt och idag har CLAAS representationen i sju länder runt Östersjön (Sverige, Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen) och därmed är CLAAS enskilt största affärspartner.

Vi har etablerat 12 stycken egna anläggningar i landet och knutit till oss flera externa servicepartners på utvalda platser för att vara nära kunderna med service, försäljning och reservdelar. Swedish Agro Machinery är generalagent för CLAAS, SAMSON, HORSCH, AVR, SCANSTONE, SPEARHEAD och återförsäljare för LEMKEN.

–För att fortsätta vår tillväxt söker vi nu tre säljare till områdena Halland, södra Skåne och Västra Götaland, säger VD Björn Pettersson.

Gemensamt för de områden vi nu rekryterar till är att vi i dessa områden ser en potential som väl avspeglar vårt produktutbud och att vi har väl fungerande lokala serviceorganisationer, en förutsättning för en säljare att kunna göra en framgångsrik försäljning.

– Det är vår förhoppning att hitta bra kandidater och att de kan vara på plats senast till att det nya modellåret startar upp i september, avslutar försäljningschef Hans-Christian Ripa.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne