Gå direkt till innehåll
SAMSON PG II 28 HWD
SAMSON PG II 28 HWD

Pressmeddelande -

Starkt Resultat för SAMSON

SAMSON redovisar en vinst på 23,6 miljoner danska kronor för sitt senaste verksamhetsår 2018/2019. Omsättningen blev drygt en halv miljard danska kronor, en ökning med 51 procent jämfört med föregående år.

– Vi är stolta över att ha uppnått ett så bra resultat. Det har varit ett hektiskt år där vi för SAMSON AGRO A/S, både i Danmark och på de internationella marknaderna, har upplevt ett växande intresse för våra produkter. Vår långsiktiga investering i produktutveckling har inneburit att vi har tekniska lösningar som tilltalar större djurgårdar och maskinstationer som kräver produkter med hög effektivitet samt optimalt utnyttjande av näringsämnen i naturgödsel, säger Lars Henriksen som är vd för SAMSON.

Lars Henriksen är nöjd med förvärvet av franska PICHON som blev klart i januari 2019.

– Med PICHON har vi också fått ett starkt produktsortiment som kompletterar SAMSON på ett effektivt sätt. Det innebär att vi nu har ett produktprogram som gör SAMSON GROUP A/S till en tillverkare som täcker marknadens efterfrågan inom segmenten för både små, medelstora och stora företag samt maskinstationer i alla kategorier, säger han.

Nya nationella gödsellagar i Europas jordbruksländer kräver fortsatt betydande investeringar för att uppfylla miljökraven. SAMSON:s produkter är viktiga verktyg i det praktiska genomförandet av EU:s ramdirektiv för vattenmiljö samt FN:s mål för världsklimatinsatser när det gäller naturgödsel från jordbruksproduktion.

Med förvärvet av PICHON har vi förstärkt den roll SAMSON GROUP A/S kommer att spela inom just detta område i Danmark och internationellt - rollen som Europas ledande tillverkare av maskiner för effektiv och hållbar användning av naturgödsel.

På Agritechnica hedrades nyligen SAMSON AGRO A/S för sitt arbete. Företaget tilldelades en silvermedalj för nyheten NPK-sensorn/SAMSON SlurryLab för korrekt mätning i realtid av näringsämnen i naturgödsel. Det var första gången ett danskt företag fick en medalj på utställningen.

Läs hela det danska pressmeddelandet här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige