Gå direkt till innehåll
Det nya femårsavtalet mellan Swedish Agro och CLAAS lägger grunden för ett stabilt och långsiktigt partnerskap.
Det nya femårsavtalet mellan Swedish Agro och CLAAS lägger grunden för ett stabilt och långsiktigt partnerskap.

Pressmeddelande -

Stabilt samarbete med nytt femårsavtal mellan CLAAS och Swedish Agro

Gemensamma mål och värderingar lägger grunden till långa och goda affärsrelationer. Så kan man sammanfatta det nya avtalet som tecknats mellan Danish Agros Maskindivision och maskintillverkaren CLAAS.

Avtalet är ett femårsavtal och en förlängning av det tidigare avtalet från 2017. För Swedish Agros unga maskinaffär innebär detta avtal mycket, så här säger Hans-Christian Ripa, vd för Swedish Agro Machinery:

”Avtalet visar att båda parter är nöjda med utvecklingen både här i Sverige och i koncernens övriga länder. Både CLAAS och Swedish Agros ägare, den 121 år gamla Danish Agro-koncernen, är kända för att arbeta i långsiktiga partnerskap. Danish Agro är CLAAS största kund och har investerat kraftigt i maskinhandeln i de sju länder de är etablerade i. Inom Sverige är en av de viktigaste investeringarna det internationella reservdelslagret som möjliggör övernattleveranser.”

Från CLAAS sida är man lika intresserad av stabila och långsiktiga samarbeten. Henrik Hesby som är Country Sales Manager på CLAAS säger så här om utvecklingen tillsammans med Swedish Agro: ”Ända från starten i oktober 2016 har det varit en spännande resa. Under uppstartstiden fram till den sista mars 2018, hade vi två parallella importörer för att säkerställa reservdelstillgången för kunderna. Sedan, när Swedish Agro sommaren 2018 fick det centrala reservdelslagret i Skurup på plats, passerades en milstolpe. Eftermarknaden är otroligt viktig i vår bransch. Detta reservdelslager förser också andra länder i norra Europa med reservdelar ”

Swedish Agro har varit importör av CLAAS sedan oktober 2016. Hur ser försäljningen av nya maskiner ut? Hans-Christian säger att totalvolymen sålda CLAAS-maskinen gått upp varje år i takt med att företaget vuxit och fortsätter: ”Denna trend kommer att fortsätta i samma takt som bolaget växer och vi får in fler medarbetare; säljare och servicetekniker. Jag tycker att särskilt traktorsidan ska bli intressant att följa då vi nyligen investerat i organisationen”

Henrik delar Hans-Christians syn på att försäljningen har utvecklats positivt. ”Redan första året med Swedish Agro nåddes den historiskt sett högsta försäljningen av JAGUAR någonsin. Och senaste året nådde Swedish Agro även den högsta tröskförsäljningen sedan starten.”

Ett gott samarbete är nyckeln till framgång

Att bygga upp en helt ny organisation för försäljning och service till den storlek som krävs har varit en unik prestation, det poängterar både Henrik och Hans-Christian. CLAAS har erbjudit massor av stöd i form av demokörningar och resande servicespecialister som utbildat och stöttat lokala förmågor. Henrik som varit med från första mötet med Danish Agro 2016 berättar om ett engagemang inom Swedish Agro som går lite utöver det vanliga:

” En ytterst viktig del i att etablera Swedish Agro som företag så pass snabbt är naturligtvis de engagerade medarbetarna. Flera av dem hade redan arbetat tillsammans med CLAAS, när de bestämde sig för att hoppa på tåget med Swedish Agro. Det var en stor fördel då de redan hade en relation med kollegorna på CLAAS. Alla de starka varumärken som Swedish Agro representerar idag attraherar också bra personal vilket vi tydligt sett under de senaste åren. Med detta engagerade team ser vi fram emot att ytterligare utveckla CLAAS-försäljningen i Sverige i positiv riktning.

Det nya avtalet undertecknades under våren 2022 mellan Danish Agro och CLAAS. Swedish Agro är ett av sju systerföretag som ingår i avtalet. Övriga företag representerar CLAAS i: Danmark, Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige