Gå direkt till innehåll
Samson Agrolize AB tar över försäljningen av SAMSON

Pressmeddelande -

Samson Agrolize AB tar över försäljningen av SAMSON

Som ett resultat av SAMSON GROUP A/S’s förvärv av GØMA A/S i september 2021, kommer Samson Agrolize AB, från den 30 juni 2022, överta distributionen av SAMSON GROUP A/S produktportfölj från Swedish Agro Machinery. Till vilka SAMSON GROUP A/S säger hejdå och tack efter 5 års gott samarbete.

Swedish Agro Machinery kommer att fortsätta som distributör av nya SAMSON-maskiner fram till 30 juni 2022 och kunder får sina SAMSON-maskiner servade här fram till dess. Svenska kunder kan från första januari 2022 vända sig till både Swedish Agro Machinery och Samson Agrolize AB när de behöver reservdelar eller servicearbete.

Att avsluta samarbetet med Swedish Agro var aldrig en tanke

”Swedish Agro Machinery har gjort ett jättebra jobb för varumärket SAMSON i Sverige med att bygga en försäljnings- och serviceorganisation av engagerade SAMSON-specialister, det vill vi tacka dem för”, säger Group Market Director i SAMSON GROUP, Peter Thorn, och fortsätter:

”Det var aldrig meningen att vårt samarbete med Swedish Agro Machinery skulle upphöra. Men när vi nyligen fick en unik möjlighet att ta över GØMA A/S, som redan har en stark organisation i Sverige, blev det naturligt för oss att nu ta över denna uppgift från Swedish Agro Machinery i Sverige. Det gör vi inom handelsföretaget Samson Agrolize, som GØMA A/S blir en del av och som redan sköter försäljning och service av våra produkter i Danmark”.

Både Peter Thorn och vd för Swedish Agro Machinery, Hans Christian Ripa, framhåller att det nuvarande distributionsavtalet mellan de två företagen kommer att följas av båda parter tills de nuvarande avtalen löper ut.

Gällande service och reservdelar kommer Swedish Agro Machinery att fortsätta med eftermarknadsaktiviteter för SAMSON fram till den 30 juni 2022. Samson Agrolize AB öppnar sin försäljning av original SAMSON reservdelar samt service och reklamationsarbete parallellt med Swedish Agro Machinery från den 1 januari 2022. Kunder kan alltså välja om de handlar hos Swedish Agro Machinery eller Samson Agrolize AB. De två företagen hanterar garantiåtaganden parallellt på såväl nysålda SAMSON-maskiner som de som fortfarande omfattas av garantin.

"Självklart tar Samson Agrolize AB över både service- och garantiåtaganden på nysålda SAMSON-maskiner i Sverige samt de som fortfarande omfattas av garanti." säger Peter Thorn.

Hans Christian Ripa beklagar att SAMSON och Swedish Agro Machinerys vägar nu

skiljs åt: ”Vi har varit nöjda med samarbetet med SAMSON och önskar dem lycka till. Vi kommer fortsatt ta hand om våra SAMSON-kunder på bästa sätt fram till brytdatumet 30 juni.

I samband med SAMSON GROUPs förvärv av GØMA A/S har GØMAs produktprogram upphört som självständigt varumärke. Samson Agrolize AB har redan tagit över service- och garantiåtaganden på den befintliga GØMA maskinparken i Sverige.

I och med förvärvet av GØMA A/S kommer SAMSON GROUP A/S att konsolidera GØMA A/S och handelsbolaget Samson Agrolize A/S - ett dotterbolag till SAMSON GROUP A/S i linje med tillverkningsföretagen SAMSON AGRO A/S, SAMSON AGRO SASU (Frankrike) och SAMSON AGRO Sp Zoo. (Polen) - till en ännu starkare återförsäljarorganisation med fokus på Danmark, Sverige och Norge.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Swedish Agro Machinery: VD, Hans-Christian Ripa, +46 70 560 32 48

Samson Groups A/S: Group Market Director, Peter Thorn, +45 23 71 42 86

Samson Agrolize AB: VD, Søren Wistoft Jensen, +45 24 63 16 77

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige