Gå direkt till innehåll
Pronto 3-6 DC – nya utrustningsalternativ

Pressmeddelande -

Pronto 3-6 DC – nya utrustningsalternativ

Pronto 3-6 DC kan användas universellt och garanterar säkra funktioner vid höga drifthastigheter samt efter olika jordbearbetningsmetoder. För att fortsätta möta våra kunders krav och önskemål arbetar vi ständigt på vidareutveckling av och ny utrustning för maskinerna.

Redan under fjolåret presenterade HORSCH den nya generationen av Pronto 3-6 DC med nytt driftskoncept, ny design och ny utrustning för större variation. Därigenom sattes nya standarder för sortimentet med universella såmaskiner. Även i år erbjuds innovationer och nya utrustningsalternativ som garanterar ännu fler möjligheter och större flexibilitet.

Ett exempel är att tanksystemet har utökats ytterligare. Genom uppdateringen av Pronto 3-6 DC-sortimentet kan MiniDrill G&F monteras som en extra tredje tank. Därmed utökas tankkapaciteten med 400 l. Numera finns även andra utökningar för maskiner med enkla behållare samt för de autarkiska MiniDrill-versionerna. Därigenom kan jordbrukaren använda en annan tank för undersådd, mikrogranulära formuleringar eller exempelvis snigelpellets för att öka maskinens effektivitet ännu mer och minska genomsläppen.

Innovationerna för de autarkiska MiniDrill-versionerna är iögonfallande. De har utrustats med en separat fläkt, ett separat fördelningstorn och ytterligare en placeringshorisont. Tidigare har tillämpning via bafflar endast varit möjlig mellan utsädesbillarna. Numera erbjuds ytterligare två versioner med bafflar – antingen bakom utsädesbillarna eller via tillvalet med tvärslå, som är monterad mellan skivsystemet och däckpackaren. Det tillåter att exempelvis undersådd eller gräs placeras lite djupare och pressas ner av däckpackaren för att uppnå optimal kontakt mellan frö och jord.

Sammantaget finns nio MiniDrill-versioner tillgängliga som täcker ett ännu bredare område. Kunden får ännu fler möjligheter att anpassa sin maskin individuellt. Totalt sett kan upp till fyra komponenter placeras på upp till tre horisonter.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige