Gå direkt till innehåll
Swedish Agro och Swedish Agro Machinerys personal i Enköping. Foto: Swedish Agro Machinery
Swedish Agro och Swedish Agro Machinerys personal i Enköping. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

Premiär för ny anläggning i Mälardalen

Säljare, servicetekniker och reservdelspersonal har varit på plats i Mälardalen ett bra tag. Nu invigs Swedish Agro Machinery och Swedish Agros gemensamma anläggning i Enköping.

Swedish Agro Machinery delar lokalerna med systerföretaget Swedish Agro. Det är en del av företagens gemensamma strategi för att stärka företagens verksamheter i Sverige och för att kunderna ska hitta allt på ett ställe. 

Lokalerna i Enköping är cirka 1 100 kvadratmeter och där ryms sju verkstadsplatser. Kopplade till anläggningen finns tre maskinsäljare, en verkstadschef, två reservdelssäljare och tre servicetekniker från Swedish Agro Machinery. Av de anställda är det sex personer som har arbetat med CLAAS innan de kom till Swedish Agro Machinery. Swedish Agro har tre växtodlingssäljare och en fodersäljare på plats.

Swedish Agro har bland annat ett lokalt växtskyddslager på plats. På reservdelslagret finns runt 2 000 original reservdelar från CLAAS och även HORSCH och SAMSON-delar finns lokalt.  Anläggningen ska serva maskinkunder från Gävle till södra Stockholm och från Östkusten till Köping.

Fredagen den 9 mars blir det firande i de nya lokalerna på Skälbygatan. Allmänheten är välkomna på öppet hus mellan 10 och 14. På dagen bjuds det på hamburgare och maskinvisning med maskiner från CLAAS, HORSCH, LEMKEN och SAMSON. Bland annat visas CLAAS nya ARION 660. 

Swedish Agro Machinery har det senaste 1,5 åren etablerat sig runt om i Sverige. Anläggningen i Enköping blir den åttonde egna anläggningen och senare i vår kommer även anläggningar öppna på den tidigare lantbruksskolan Nuntorp och i Borlänge.

Är du journalist och vill komma i kontakt med vd, regionchef eller personal på vår anläggning i Enköping. Vänligen vänd er till vår kommunikations- och marknadsansvarig Melissa Dahlqvist. 

Ämnen

Regioner


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH och AVR och återförsäljare för LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i flera länder. Sedan den 1 januari 2018 är Östra Sönnarslöv Traktorservice ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Om CLAAS
CLAAS är ett familjeföretag grundat 1913 och är en av världens ledande tillverkare av lantbruksmaskiner. Företaget, med huvudkontor i Harsewinkel i Tyskland, är marknadsledande tillverkare av skördetröskor i Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige