Gå direkt till innehåll
Arne Eriksson är ny säljare hos Swedish Agro Machinery.
Arne Eriksson är ny säljare hos Swedish Agro Machinery.

Pressmeddelande -

Nytt samarbete i Flen

​Under våren 2020 kommer Swedish Agro Machinery tillsammans med MEKOMEK att etablera sig i Flen för att kunna erbjuda försäljning, service och reservdelar i området.

– Södermanland är en viktig region för oss, då det har sålts cirka 200 CLAAS maskiner i området under de senaste tio åren. Samarbetet med MEKOMEK i Flen gör att vi nu har en reservdels- och serviceanläggning som hjälper oss höja servicedrager till våra kunder, säger Roger Bengtsson som är servicechef på Swedish Agro Machinery.

MEKOMEK har en toppmodern anläggning med ett reservdelslager som är anpassat för den maskinpopulation som finns i det geografiska närområdet. De har också lång erfarenhet av att arbeta med mobil service och har välutrustade servicebilar. Det finns även ett komplett sortiment av hydraulikkomponenter och slangpressning som passar väl in i Swedish Agro Machinerys produktsortiment.

– Vi planerar nu för att få in en servicetekniker och en reservdelssäljare på plats, säger MEKOMEKs ägare Fredrik Sporrenklint. 
​Han äger företaget och har ambitioner att ta ett stort ansvar för hela affären. MEKOMEK är sedan tidigare väletablerade inom entreprenadbranschen med bland annat Huddig, och ser samarbetet med Swedish Agro Machinery som ett sätt att ytterligare bredda och utveckla sin verksamhet.

Arne Eriksson, som anlitades av Swedish Agro Machinery i höstas kommer tillsammans med Fredrik att arbeta med maskinförsäljningen. Arne har sysslat med lantbruksmaskiner i hela sitt liv och har ett väldigt stort intresse för och kunskaper om maskinerna. Han är en välkänd, omtyckt och glad profil i branschen.

Swedish Agro Machinery har under de senaste etablerat sig på fjorton platser i Sverige med egna anläggningar och knutit kontakt med flera servicepartners. Anläggningen i Flen blir den femte servicepartnern. Varumärkena i produktportföljen består av CLAAS-, SAMSON-, HORSCH-, AVR-, SCANSTONE och SPEARHEAD.

Inom kort kommer en officiell invigning äga rum, men anläggningen har redan kommit igång och är öppen för besök. Vi finns på Öjavägen 7. Telefon: 0157-510 00. Hjärtligt välkommen!

Vill du veta mer:

Björn Pettersson, VD Swedish Agro Machinery 0722-390083 
Fredrik Sporrenklint, VD Mekomek AB, 070-380 31 11
​Roger Bengtsson, 
servicechef Swedish Agro Machinery, 072-748 71 00

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Relaterat material

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne