Gå direkt till innehåll
Den nya XERION 12-serien med upp till 653 hk, 3100 Nm, nya TERRA TRAC-larvband, fyrpunktsfjädrad hytt med perfekt sikt runtom och hydraulisk effekt på upp till 537 l/min: styrka är mer än kraft!
Den nya XERION 12-serien med upp till 653 hk, 3100 Nm, nya TERRA TRAC-larvband, fyrpunktsfjädrad hytt med perfekt sikt runtom och hydraulisk effekt på upp till 537 l/min: styrka är mer än kraft!

Pressmeddelande -

Mer prestanda i alla avseenden: Nya XERION 12-serien från CLAAS

Med XERION 12-serien presenterar CLAAS kompromisslöst kraftfulla specialister i högsta prestandaklassen för traktorer. De två nya modellerna 12.590 och 12.650 har det högeffektiva låga motorvarvtalskonceptet 2.0, maximal effekt upp till 653 hk, CEMOS förarassistanssystem, en stor hydraulisk pumpkapacitet på upp till 537 l/min och en ny rymlig hytt med fyrpunktsupphängning. TERRA TRAC-varianter är dessutom utrustade med nyutvecklade, dämpade larvband från CLAAS Industrietechnik. Sammantaget gör det XERION starkare än någonsin i fråga om både lönsamhet, dragkraft, komfort och assistans.

Styrka är mer än kraft: Fyra mål för XERION 12-serien

XERION har etablerat nya användningsområden och expanderat till nya marknadsregioner i mer än 25 år. De två nya och kraftfulla 12.590- och 12.650-modellerna har konstruerats för att vara högeffektiva specialister ämnade för det tuffaste dragarbetet med breda kultivatorer, såmaskiner och fältvagnar. Genom många diskussioner med kunder identifierades fyra viktiga mål för utvecklingen av XERION 12-serien:

  • Styrka i lönsamhet genom låg bränsleförbrukning, låga underhålls- och slitagekostnader och högt andrahandsvärde.
  • Styrka i dragkraft genom högt vridmoment, stor markkontaktyta, optimal viktfördelning på 50:50 under alla driftförhållanden och enorm hydraulkraft.
  • Styrka i komfort tack vare en rymlig hytt med fyrpunktsfjädring och utmärkt sikt runtom, dämpade larvband för TERRA TRAC och bekvämt styrbeteende.
  • Styrka i assistans via CEBIS, CMOTION, CEMOS och GPS PILOT CEMIS 1200.

Det framgångsrika grundkonceptet från XERION 4200, 4500 och 5000-modellerna med bultad och mycket uthållig centralram samt två styraxlar har tillämpats och anpassats med hänsyn till XERION 12-seriens ökade effekt, högre vikt och större spårvidd. Nya TERRA TRAC triangulära larvband eller dubbelmontage upp till 800/70 R42 överför kraften skonsamt och effektivt till marken samtidigt som föraren har en utmärkt sikt runtom i den stora, fyrpunktsfjädrade hytten.

Med maximal effekt upp till 653 hk och upp till 3100 Nm i vridmoment är XERION 12-serien just nu den mest kraftfulla fyrhjulsdrivna traktorn med steglös transmissionsteknik på marknaden och har det välbekanta CEMOS-förarassistans- och processoptimeringssystemet från CLAAS standardtraktorer med CMATIC steglös transmission.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR och AGXEED i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige