Gå direkt till innehåll
Swedish Agro Machinery öppnar anläggning i Borlänge. Foto: Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery öppnar anläggning i Borlänge. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

Klart med anläggning i Borlänge

Efter ett års letande är det nu klart att Swedish Agro Machinery får en fysisk anläggning i Borlänge. I juni flyttar företaget in i befintliga lokaler på Tunavägen på industriområdet Romme i de södra delarna av staden.

Swedish Agro Machinerys säljare Fredrik Söderqvist och servicemekaniker Mats Eklund har varit anställda drygt ett år och arbetat i området kring Borlänge, men inte haft någon anläggning.

- Det betyder enormt mycket oss att vi får en fysisk plats att kunna ta emot kunderna och en riktig verkstad där vi kan ta emot maskiner. Vi kommer också kunna ha fler reservdelar i lager lokalt, säger Fredrik Söderqvist.

Swedish Agro Machinery kommer att hyra lokalerna på Tunavägen. Lokalerna kommer att anpassas till företagets verksamhet och totalt finns det 5 verkstadsplatser.

- Jag är glad att det äntligen är klart med lokaler i Borlänge. Vi planerar nu att anställa en reservdelssäljare och ytterligare en servicetekniker, säger Magnus Karlsson, regionchef på Swedish Agro Machinery.

Swedish Agro Machinery har gjort en historiskt snabb etablering på den svenska jordbruksmaskinmarknaden. De senaste 1,5 åren har de etablerat tio egna anläggning, knutit kontakt med tre servicepartners och tagit över Östra Sönnarslöv Traktorservice som ett dotterbolag. Anläggningen i Borlänge blir den elfte egna anläggningen.

Anläggningen i Borlänge ligger på på Tunavägen 287, 781 73 Borlänge.

Vill du veta mer:
Magnus Karlsson, regionchef Swedish Agro Machinery 070-650 58 08

Ämnen

Regioner


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH och AVR och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.

Om CLAAS
CLAAS är ett familjeföretag grundat 1913 och är en av världens ledande tillverkare av lantbruksmaskiner. Företaget, med huvudkontor i Harsewinkel i Tyskland, är marknadsledande tillverkare av skördetröskor i Europa. CLAAS är världsledande i en annan stor produktgrupp; självgående fälthackar. CLAAS är också en av de främsta aktörerna på världsmarknaden för traktorer, lantbrukspressar och vallskördemaskiner. CLAAS produktportfölj innefattar också modernaste utrustning för lantbrukets informationsteknologi. CLAAS sysselsätter 11 300 medarbetare över hela världen.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige