Gå direkt till innehåll
Nya HORSCH Versa 6 SW utgör den nästa generationen av välkända Pronto KE.
Nya HORSCH Versa 6 SW utgör den nästa generationen av välkända Pronto KE.

Pressmeddelande -

HORSCH – Versa 6 SW

Nya HORSCH Versa 6 SW utgör den nästa generationen av välkända Pronto KE. Dessutom kombinerar den redan välbeprövade komponenter hos Pronto DC, som exempelvis behållarsystemet och det nya användargränssnittet.

Den nya, 6 m roterande harvkombinationen består av fyra sektioner. Den främre däckpackaren matar den roterande harven för optimal finjordsproduktion. Genom kombinationen av packare och TurboDisc utsädesbillar garanteras en exakt fröplacering. Radavstånd på 12,5 eller 15 cm är tillgängliga. Såmaskinen på 10 500 kg har utrustats med den välkända roterande harven Kredo.

Med sin universella trepunktskoppling erbjuds Versa 6 SW även för produktlinjerna Maestro, Taro och Express.

I likhet med Pronto DC levereras utsädesvagnen med enkel eller dubbel behållare. Den dubbla behållaren har en kapacitet på 5 000 l med en fördelning av 60:40. Fläkten med oljekylare som tillval är integrerad i behållaren. Till följd av fläktens höga position i behållaren attraheras endast ett fåtal smutspartiklar. Detta förhindrar korta serviceintervaller och minskar tomgångstiderna. Den valfria oljekylaren är en idealisk lösning när du använder mineralgödningsmedel. Då den insugna luften värms upp några grader hindras gödningsmedlet från att bindas i händelse av dagg och blöta utsädesförhållanden. Bland de ytterligare utrustningsalternativen ingår gödningsmedel och sensorer för utsädesflöde som varnar vid såningsfel och därmed medverkar till att undvika dem eller WorkLight Pro.

Tack vare den hydrauliska justeringen kvalificerar sig även vägtransportkonceptet för ett EU-godkännande. Det här konceptet för utsädesvagnar med mobil packare medger att däcken (storlek 19.0/45–17 eller 7.50 R18) flyttas hydrauliskt under den hopfällda roterande harven. Ett kompakt vägtransportläge med positiv vertikal belastning kan därmed uppnås.

För Versa 6 SW använder HORSCH det nya, innovativa och fullt ISOBUS-kompatibla driftskonceptet. Det touch-optimerade användargränssnittet kan konfigureras individuellt beroende på krav och önskade tillämpningar. Med nya funktioner blir det därför enklare för kunden att exempelvis justera, hantera och övervaka maskinen.

De fem första prototyperna ska testas under hösten 2022. En förserie av Versa 6 SW planeras för 2023. Från och med 2024 kommer Versa att vara fritt tillgänglig.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige