Gå direkt till innehåll
Den nya vagnen är byggd i höghållfast stål och har en konstruktion som både ger hög lastförmåga och låg egenvikt. MetaBale har lång-boggie för ökad laglig nyttolast och bättre spridning av lastvikten.
Den nya vagnen är byggd i höghållfast stål och har en konstruktion som både ger hög lastförmåga och låg egenvikt. MetaBale har lång-boggie för ökad laglig nyttolast och bättre spridning av lastvikten.

Pressmeddelande -

Högre lastvikt i Metsjös nya balvagn

Ivarssons i Metsjö lanserar en ny balvagnsmodell, MetaBale. Balar pressade i moderna pressar blir kompaktare och tyngre än tidigare samtidigt som dagens traktorer går allt snabbare. Därmed finns det ett behov av att öka lastkapaciteten och hastighetsförmågan på moderna balvagnar. MetaBale, som som fått den traditionella fjädringen uppgraderad till hydraulisk fjädring, får bättre komfort i höga hastigheter och höjer lastkapaciteten. MetaBales chassi bygger på Metsjös välkända vagnsmodell MetaQ 60 som har funnits på marknaden i över 30 år. MetaBales hydrauliska lastsäkring bygger på Metsjös Mooringkonstruktion där lastsäkringsrören lägger sig strax under flakets sida i nedfällt läge.

Den nya vagnen är byggd i höghållfast stål och har en konstruktion som både ger hög lastförmåga och låg egenvikt. MetaBale har lång-boggie för ökad laglig nyttolast och bättre spridning av lastvikten. Tyngdpunkten blir lägre vilket ökar stabiliteten och trafiksäkerheten. Vagnen kan utrustas med stora 800-hjul, vilket i kombination med vagnens låga egenvikt på 3 ton både ger låg markpackning och stor stabilitet.

Metsjös VD Anders Ivarsson poängterar vissa egenskaper som han menar kommer att attrahera kunder:

”Det har hänt mycket på balpressmarknaden under de senaste åren och dagens balar är välpackade och därför tunga. Vi ser att MetaBale fyller en lucka på marknaden för vagnar med högre nyttolast och en mer professionell axelupphängning anpassad för moderna traktorer som går i högre hastigheter.”

På Swedish Agro som säljer Metsjös vagnar är man mycket nöjd med den nyutvecklade produkten, så här säger produktchef Magnus Forsell:

”Vagnen blir ett bra tillskott i vårt vagnproduktprogram, våra kunder har moderna pressar som gör tyngre balar och de vill köra dem på en säker vagn med god framkomlighet och rätt köregenskaper. Denna nya balvagn erbjuder allt det.”

Fakta:

MetaBale har en flakyta på 9,5 meter och 21 tons nyttolast. Den har hydraulisk fjädring med laserriktade axlar. Vagnen är förberedd för luftbromsar och kan utrustas med styrande bakaxel. Den hydrauliska lastsäkringen kan öppnas per sida. Bakdrag är standard.

Film:

https://youtu.be/aDD_nhau_G0

Om Metsjö

Metsjö producerar sina vagnar och flakväxlare på den idag förvuxna bondgården Metsjö. Man har byggt vagnar sedan 1958 då Bröderna Ivarsson började bygga om gårdens lastbilschassin för lantbrukssyften. Produkterna blev bra och ryktet spred sig bland grannarna. Idag har familjeföretaget sin fullständiga produktion av vagnar och flakväxlare inklusive både axelupphängning, tornet och chassit i Metsjö strax utanför Linköping, vilket är unikt i en bransch där många i stor utsträckning har valt att använda underleverantörer. Metsjö har gjort sig kända för att ligga långt fram i den tekniska utvecklingen med robusta flakväxlare och vagnar som har större nyttolast, lägre egenvikt, kan utrustas med större hjul och har lägre tyngdpunkt än de konventionella produkterna på marknaden.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro