Gå direkt till innehåll
Arkivbild Elmia 2016. FOTO: Swedish Agro Machinery
Arkivbild Elmia 2016. FOTO: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

Historisk uppbyggnad av maskinhandel på bara två år

Under Elmia 2016 hade Swedish Agro Machinery precis börjat sälja och serva CLAAS. Företaget hade 20 anställda, köpt en anläggning i Skara och det hade precis blivit officiellt att Östra Sönnarslöv Traktorservice skulle bli ett dotterbolag. Vid Elmia 2018 är Swedish Agro Machinery generalagent för flera varumärken, har 130-tal anställda, tre servicepartners och tolv egna anläggningar i Sverige.

I dag den 1 oktober är det exakt två år sedan Swedish Agro Machinery började sälja och serva CLAAS. Elmia 2016 var företagets första mässa och deltagandet blev en succé!

- Elmia 2016 handlade om att berätta för kunderna om vad vi ville och vilka platser vi ville vara på. På Elmia 2018 kan vi berätta vem vi är, vad vi kan och var vi finns. Uppbyggnaden vi har gjort de senaste två åren är en historisk händelse i svensk lantbruksmaskinbransch. Jag har aldrig varit med om något liknande och jag har arbetet i branschen i 30 år, säger Magnus Karlsson som är regionchef i väst och som var Swedish Agro Machinerys första anställda.

Marcus Jönsson som är produktchef för vallmaskiner och hjullastare håller med om att det varit en spännande resa.

- Vi var många som började vår anställning den 1 oktober 2016 och bara någon vecka senare stod vi på mässa och tog emot kunder. På Elmia i år har vi helt andra förutsättningar och är mer varma i kläderna, säger han.

Redan från början var det tal om att bygga åtta kompetenscenter i Sverige. Färre anläggningar än konkurrenterna men med mer expertkunskaper och fler reservdelar i lager lokalt. Helt enkelt en organisation byggd för framtidens lantbrukare.

- Det har varit vissa justeringar längst resans gång men i stort sett så har vi gjort det vi lovat. Exempelvis hamnade anläggningen som vi ville ha i Linköping i Skänninge istället eftersom vi hittade en bra lokal där. För två år sedan var det inte klart var vår anläggning i Skåne skulle ligga men redan i somras kunde vi inviga vårt reservdelslager i Skurup. I samma lokaler öppnar vi lokal verkstad i november och i april flyttar huvudkontoret från Staffanstorp till Skurup, säger vd Björn Pettersson som själv blev anställd i april 2017.

I dagsläget är det inte aktuellt med fler anläggningar och det finns en del att göra på befintliga anläggningar. Exempelvis har Swedish Agro Machinery precis fått tillgång till anläggningen i Borlänge. Det finns också utrymme för fler servicepartners i landet för att kunna täcka hela landet på ett bättre sätt.

- Vi är fortfarande i en uppbyggnadsfas men bitarna börja falla på plats. Exempelvis har vi precis fått en ny ekonomichef som ska jobba enbart med vårt företag, säger Björn Pettersson.

Den 24-26 oktober deltar Swedish Agro Machinery på Elmia lantbruk. Tillsammans med Swedish Agro ställer de ut i hall A, monter 02:14. 

Ämnen


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH och AVR och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Sedan den 1 januari 2018 är Östra Sönnarslöv Traktorservice ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Om CLAAS
CLAAS är ett familjeföretag grundat 1913 och är en av världens ledande tillverkare av lantbruksmaskiner. Företaget, med huvudkontor i Harsewinkel i Tyskland, är marknadsledande tillverkare av skördetröskor i Europa. 

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige