Gå direkt till innehåll
Med ett arbetsdjup på fyra till högst 30 cm är nya Fortis 6 och 7 AS idealiska vid djup uppluckring och primär jordbearbetning.
Med ett arbetsdjup på fyra till högst 30 cm är nya Fortis 6 och 7 AS idealiska vid djup uppluckring och primär jordbearbetning.

Pressmeddelande -

Fortis AS - en kultivator som hanterar större traktorkrafter på upp till 600 hk

Med kultivatorn Fortis AS utökar HORSCH sitt produktsortiment och följer därmed kundernas förändrade krav på en universell kultivator. Målet har varit att utveckla en kultivator som hanterar de ökade traktorkrafterna på upp till 600 hk, men som också ger större variation i fråga om arbetsdjup och justeringsalternativ.

Med ett arbetsdjup på fyra till högst 30 cm är nya Fortis 6 och 7 AS idealiska vid djup uppluckring och primär jordbearbetning. Beroende på användningsförhållandena kan jordbrukaren besluta om han vill vända på packaren eller på chassit. Omställningen sker enkelt med en 3-vägsventil.

Även i fråga om packaren har stort fokus lagts på flexibiliteten. Kunden kan både välja typ av packare och besluta om den ska vara fast förbunden till stommen eller förspännas på hydraulisk väg. Genom förspänningen kan vikten hos den främre packarrullen överföras till den bakre. Därigenom undanröjs exempelvis risken för att packaren sjunker ner på mycket lätta platser.

För att hålla nivelleringskvaliteten på konstant nivå inom detta breda arbetsområde har den fjärde staven placerats längre bakåt. Därmed finns det alltid tillräckligt mycket lös jord framför nivelleringsskivorna och kunderna får ett optimalt resultat.

Genom utförandet med 4 stavar uppgår pinndelningen hos Fortis AS till 27 cm. Det här avståndet är idealiskt för ytlig jordbearbetning och en heltäckande skärning under alla förhållanden. Den tar även hänsyn till kraven på lågt dragkraftsbehov vid djup primär jordbearbetning.

För en felfri markanpassning av Fortis kan jordbrukaren välja mellan enkla och dubbla främre stödhjul. Beroende på plats och användningsförhållanden kan användningsområdet variera. Här ingår allt från en enkel djupkontroll av maskinen till stöd vid stora arbetsdjup. Djupjusteringen kan genomföras med det välkända systemet med klämmor eller helt hydrauliskt från hytten. I likhet med nästan samtliga kultivatormodeller har även Fortis försetts med ett integrerat dragförstärkningssystem som överför upp till 1,2 ton till traktorns bakaxel och förhindrar slirning på ett effektivt sätt.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige