Gå direkt till innehåll
Nu kan lantbrukare fritt utbyta maskindata mellan CLAAS och John Deere.
Nu kan lantbrukare fritt utbyta maskindata mellan CLAAS och John Deere.

Pressmeddelande -

DataConnect går live

Nu kan kunder fritt utbyta maskindata mellan CLAAS, 365FarmNet och John Deere när DataConnect lanseras. Fler partners kommer att ansluta till systemet.

DataConnect möjliggör utbytet av särskilt viktig maskindata mellan olika plattformar. Användare har tillgång till all information från blandade maskinparker via en enda plattform, som de själva väljer. Tidigare har man varit tvungen att använda varje enskild tillverkares plattform eller webbportal åtskilda från varandra, vilket innebar en dubblering av arbetsbördan.

Strukturen på den direkta moln-till-moln lösningen möjliggör ett automatiskt, sömlöst dataflöde, som gör arbetet mindre ansträngande för kunden. Datautbytet innebär att man alltid kan överblicka alla maskiner i maskinparken i realtid. Dessutom behöver kunder som har DataConnect inte investera i extra hårdvara eller program, samtidigt som säker datahantering tryggas.

Med denna nya metod, har kunder tillgång till fem olika maskindata från maskinparken:

  • nuvarande maskinposition
  • tidigare maskinposition
  • bränslenivå
  • status på maskinen på fältet
  • körhastighet

Kunden bestämmer själv vilket företags digitala plattform man vill använda för att se all maskindata. Så snart uppkopplingen har etablerats, visas maskindata från andra tillverkare automatiskt på skärmen. Fordonen visas antingen med ikoner i färgen för respektive tillverkare, eller återfinns i inforutan för respektive ikon. Fler partners och funktioner kommer att tillkomma.

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Eric Ericsson

Eric Ericsson

EASY-specialist 076-139 18 21

Relaterat material

Relaterade nyheter