Gå direkt till innehåll
Jens Skifter, Johannes Jensen och Henning Haahr. Foto: Danish Agro
Jens Skifter, Johannes Jensen och Henning Haahr. Foto: Danish Agro

Pressmeddelande -

Danish Agro köper Dansk Maskinbørs A/S

Danish Agro har via dotterbolaget Danish Agro Machinery Holding A/S ingått ett avtal om köp av auktionverksamheten Dansk Maskinbørs A/S. Köpet är en del av Danish Agros strategi i maskinbranschen och Dansk Maskinbørs A/S kommer få en nyckelroll i koncernens framtida satsning på begagnade maskiner i Danmark och internationellt.

Dansk Maskinbørs A/S som har sitt säte i Herning firar nästa år 40-års jubileum i den danska maskinbranschen och har de senaste åren blivit en ledande aktör både inom fysiska auktioner och inom internetauktioner. Ägaren och vd:n Johannes Jensen kommer fortsätta som vd i företaget och all personal kommer att vara kvar även efter att köpet har gått igenom.

- Marknadsföring av begagnade maskiner är en viktig del av Danish Agros maskinstrategi. Dansk Maskinbørs A/S har under åren bevisat att de verkligen kan detta, säger Henning Haahr som är koncernchef i Danish Agro.

Han är nöjd med affären och väldigt glad över att Johannes Jensen kommer fortsätta att leda Dansk Maskinbørs A/S under en tidsperiod så att hans kunskap kan tillvaratas så att verksamheten kan utvecklas ytterligare. Även Johannes Jensen ser fram emot verksamhetens utveckling.

- Avtalet med Danish Agro säkerställer att Dansk Maskinbørs A/S fortsättningsvis kommer ha ett nära och fortsatt bra samarbete med danskt lantbruk. Det kommer alltid att finnas behov av begagnade maskiner. Tillsammans med Danish Agro och mina medarbetare är jag övertygad om att Dansk Maskinbørs A/S kommer att ha en väldig spännande framtid framför sig. Jag ser fram emot att hjälpa ännu fler kunder, säger Johannes Jensen.

Danish Agro har redan från starten av maskindivisionen planerat att utveckla ett företag med begagnade maskiner och genom köpet av Dansk Maskinbørs A/S är koncernen en god bit påvägen.

- I samarbete med vår övergripande distribution och organisation i Danmark kommer vi nu att lägga en strategi framåt. Med en försäljning av begagnade maskiner från våra återförsäljare och från Dansk Maskinbørs A/S står vi starka på marknaden, säger Jens Skifter som är chef för Danish Agros maskindivision. 

Vill du komma i kontakt med Jens Skifter eller Johannes Jensen, vänligen vänd dig till Melissa Dahlqvist, kommunikations- och marknadsansvarig på Swedish Agro Machinery. 

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH och AVR och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Sedan den 1 januari 2018 är Östra Sönnarslöv Traktorservice ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Relaterat material

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne