Gå direkt till innehåll
 CLAAS integrerar Terranimo® i CEMOS för traktorer

Pressmeddelande -

CLAAS integrerar Terranimo® i CEMOS för traktorer

Från sommaren 2022 kommer Terranimo® att ingå i standardsortimentet av CEMOS-funktioner för traktorer.

Med integrationen av Terranimo®-applikationen i CEMOS kan traktorförare nu tillämpa en körstrategi med fokus på markskydd vid sidan av effektivitet och produktivitet. Det banbrytande och självlärande interaktiva förarassistans- systemet CEMOS får från sommaren 2022 applikationen Terranimo® helt integrerad i traktorversionen, vilket kommer att öka möjligheten för markskydd väsentligt.

Terranimo® är en simuleringsmodell utvecklad av Bern University of Applied Sciences (BFH-HAFL) i samarbete med forskningsinstitutet Agroscope Reckenholz, Aarhus Universitet i Danmark och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU). Modellen beräknar och visualiserar risken för skadlig markpackning. Algoritmerna bygger, bland annat, på årtionden av samlad expertis. I CEMOS för traktorer kombineras flera aktuella tillgängliga parametrar, såsom jordtyp och jordtillstånd, arbetsdjup, fälttillstånd (grunt bearbetad eller djupbearbetad), infästning, däcktyp, ballast och några ytterligare parameterar,

Baserat på datan och den tekniska mekaniken som beräknats av CEMOS (t.ex. statiska och dynamiska axellaster), beräknar Terranimo® packningsrisken separat för tre jordlager. Utifrån denna riskbedömning kan CEMOS ge föraren rekommendationer för ballastering och optimering av däcktrycket för att kunna köra på ett sätt som skyddar marken. Om föraren ändrar inställningarna för kombinationen traktor-redskap, såsom till exempel däcktryck, flödar denna information direkt in i den aktuella riskbedömningen i Terranimo®-applikationen. Därför kommer föraren att direkt få feedback om effekten av ändrade inställningar.

För denna innovation fick CLAAS en silvermedalj från Agritechnica Innovation Commission. Utmärkelsen ägde rum under DLG Field Days, 14-16 juni, Versuchsgut Kirschgartshausen, Tyskland.

Du kan ladda ner högupplösta bilder här:

https://dam.claas.com/pinaccess/showpin.do?pinCode=7l8XtpbMN7BH


Detta är ett internationellt pressmeddelande. Produktutbudet och funktionsalternativen kan variera i vissa länder. 

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige