Gå direkt till innehåll
Jörgen H. Mikkelsen klippte bandet tillsammans med Cathrina Claas-Mühlhäuser och några av Swedish Agro Machinerys yngsta medarbetare, säljare Alexander Håkansson, verkstadschef Mats Holmberg och servicetekniker Lina Christensson.
Jörgen H. Mikkelsen klippte bandet tillsammans med Cathrina Claas-Mühlhäuser och några av Swedish Agro Machinerys yngsta medarbetare, säljare Alexander Håkansson, verkstadschef Mats Holmberg och servicetekniker Lina Christensson.

Pressmeddelande -

Cathrina Claas-Mühlhäuser invigde Skurupsanläggning

Familjen Claas var på plats när Swedish Agro Machinery i fredags invigde sin anläggning i Skurup. Cathrina Claas-Mühlhäuser klippte invigningsbandet tillsammans med Danish Agros styrelseordförande Jörgen H. Mikkelsen och några av Swedish Agro Machinerys yngsta medarbetare, servicetekniker Lina Christensson, säljare Alexander Håkansson och verkstadschef Mats Holmberg.

Anläggningen i Skurup är nästan 7 000 kvadratmeter stor och rymmer lokal verkstad, huvudkontor, showroom och internationellt reservdelslager. På plats under invigningskvällen fanns representanter från alla Swedish Agro Machinerys leverantörer, Danish Agros styrelse och en stor del av Swedish Agro Machinerys anställda i Sverige. 

CLAAS och Danish Agro-koncernen slöt ett avtal om samarbete under 2016 och sedan dess har dotterbolaget Swedish Agro Machinery gjort en historisk resa i den svenska lantbruksmaskinbranschen. Swedish Agro Machinery arbetar nära sina leverantörer och det speglade sig i flera av talen under invigningskvällen.

CLAAS och Danish Agro har mycket gemensamt, bland annat har båda företagen långa historier och delar samma värderingar. I sitt tal under kvällen berättade Cathrina Claas-Mühlhäuser om Danish Agros koncernchef Henning Haahrs besök i Harsewinkel 2016 efter att avtalet hade skrivits på.

– Vi kom fram till fyra saker under mötet i Harsewinkel. Vi var båda parter övertygade om att vi har en lång framtid tillsammans, att vi var tvungna att spela med öppna kort, att vi båda respekterar och värderar våra anställda och dessutom gillade vi varandra från första början.

I talet berättade Cathrina Claas-Mühlhäuser också om att hon följt Swedish Agro Machinery etablering i Sverige de senaste åren och att hon är imponerad av hur företagets har utvecklats. Hon tackade alla anställda på Swedish Agro Machinery.

– Det är människorna som gör CLAAS och ni är CLAAS ansikte utåt på marknaden, sa hon i talet.

Även Danish Agros koncernchef Henning Haahr deltog på invigningskvällen och tackade CLAAS för tålamodet under uppbyggnaden.

– Nu säljer Danish Agro CLAAS i sju länder och inom några år blir vi CLAAS största partner i hela världen. Vi ser fram emot ett långt samarbete tillsammans, sa han under sitt tal.

Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson blickar redan framåt.

– Jag hoppas att den här anläggningen ska bli en mötesplats för lantbrukare i hela Sverige och att vi har möjlighet att ta hit många av våra kunder under det kommande året. Här har vi fantastiska förutsättningar att visa alla våra premiumprodukter och vårt fina reservdelslager. Just nu håller vi på att färdigställa två hektar mark i direkt anslutning till byggnaden som ska användas för provkörning av maskiner, säger han. 

Ämnen

Taggar


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH, AVR, SPEARHEAD, SCANSTONE och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Östra Sönnarslöv Traktorservice är ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Presskontakt

Hasse Ripa

Hasse Ripa

Presskontakt vd 070-560 32 48
Camilla Calmsund

Camilla Calmsund

Presskontakt Sverige 0730-947 409

Henrik Hesby

Presskontakt Country Sales Manager, CLAAS CLAAS +46 40 161601

Relaterat material

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, SAMSON, RAUCH, LEMKEN, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Skåne