Gå direkt till innehåll
Första pålslaget togs på en regnig byggarbetsplats idag. Foto: Swedish Agro Machinery
Första pålslaget togs på en regnig byggarbetsplats idag. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

Bygget av nordiskt reservdelslager i Skurup är igång

Idag togs det första pålslaget på Swedish Agro Machinerys reservdelslager, verkstad, utställningshall och huvudkontor i Skurup. Målet är att reservdelslagret ska stå klart innan skörden 2018. 

Reservdelslaget i Skurup ska tillgodose Danish Agros dotterbolag i Sverige och Norge med reservdelar och även vara tillgänglig för danska återförsäljare på Själland och Bornholm. Det lokala byggbolaget HL Bygg har fått ansvaret för bygget. Byggnaden ska stå på 13 meter långa pålar nedslagna i marken, totalt 630 pålar.

- Det är positivt att bygga med pålad platta istället för traditionell grundsättning den här årstiden eftersom vi inte är så väderberoende. Med en normal skånsk vinter så ska det inte vara några problem att klara tidsplanen, säger Håkan Lindskog, ägare av HL Bygg. 

Byggnaden byggs i tre etapper. Etapp ett som omfattar 3 600 kvadratmeter reservdelslager ska stå klart innan skörden i år. Etapp två består av 900 kvadratmeter serviceverkstad för lantbruksmaskiner med tillhörande smedja och tvätthall, planeras vara klart i november i år. Slutligen byggs etapp tre som består av 600 kvadratmeter utställningshall och 2 000 kvadratmeter kontor som kommer vara klart i april 2019. 

- Det är en styrka att samla verkstad, reservdelslager och huvudkontor under ett och samma tak då verksamheterna kommer nära varandra. Att vi får ett nationellt reservdelslager redan till skörden i år gör att vi kan hålla en högre servicegrad, säger Björn Pettersson som är vd i Swedish Agro Machinery. 

Reservdelscentret i Skurup är en milstolpe i Danish Agros etablering i Norden och Baltikum. Under de senaste 18 månaderna har koncernen etablerat sig som en ledande distributör av maskiner i Nordeuropa. Avtalet med CLAAS skrev i februari 2016 och den 1 oktober 2016 övertog Swedish Agro Machinery och Norwegian Agro Machinery generalagenturen, den 1 januari 2017 övertog Danish Agro Machinery generalagenturen i Danmark. 

Ämnen

Regioner


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery är ett svensk företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH och AVR och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder.

Om CLAAS
CLAAS är ett familjeföretag grundat 1913 och är en av världens ledande tillverkare av lantbruksmaskiner. Företaget, med huvudkontor i Harsewinkel i Tyskland, är marknadsledande tillverkare av skördetröskor i Europa. CLAAS är världsledande i en annan stor produktgrupp; självgående fälthackar. CLAAS är också en av de främsta aktörerna på världsmarknaden för traktorer, lantbrukspressar och vallskördemaskiner. CLAAS produktportfölj innefattar också modernaste utrustning för lantbrukets informationsteknologi. CLAAS sysselsätter 11 300 medarbetare över hela världen.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Relaterat innehåll

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige