Gå direkt till innehåll
HORSCH presenterade sin universella Avatar 12.25 SD redan i samband med 2021 års pressdagar.
HORSCH presenterade sin universella Avatar 12.25 SD redan i samband med 2021 års pressdagar.

Pressmeddelande -

Avatar SD i mindre arbetsbredder

HORSCH presenterade sin universella Avatar 12.25 SD redan i samband med 2021 års pressdagar. Under 2023 kommer de mindre versionerna av maskinen att lanseras för att tillmötesgå kundernas krav avseende jordbruksstorlek, traktorstorlek eller effektivitet.

Avatar 8.25 SD, Avatar 9.25 SD och Avatar 10.25 SD är alltjämt utrustade med samma tillval som Avatar 12.25 SD. Hos versionerna med 8, 9 och 10 m är dock arbetsbredderna mindre. Det mångsidiga tanksystemet kompletteras med trippeltanken med en kapacitet på 6 400 l. Därmed kan tanken på 6 300 l inte bara erhållas i en 60:40-version utan även beställas med en 60:10:30-fördelning. Med MiniDrill G&F kan upp till fyra komponenter appliceras via SingleDisc-utsädesbillen. Därigenom kan räckvidden ökas ytterligare och påfyllningsstoppen förkortas.

Som tillval kan skräpavskiljare monteras i fronten av SingleDisc utsädesbillar. Skräpavskiljarna framför varje enskild rad avlägsnar organiskt material samt stenar och klumpar från raden. Inställningarna kan justeras steglöst efter de rådande förhållandena med hjälp av en hydraulcylinder. Vidare medverkar skräpavskiljarna till en betydligt mindre hårnålningseffekt vid en hög andel organiskt material. Hårnålning innebär att skivbillen pressar skörderester och organiskt material i utsädesfåran. Därmed blir kornets markkontakt vid kapillärerna otillräcklig. Med skräpavskiljarna minskas denna risk avsevärt.

Ämnen

Kategorier


Swedish Agro 
Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE och AVR i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige