Gå direkt till innehåll
Swedish Agro Machinery vill nå 10 % marknadsandel till 2021. Foto: Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery vill nå 10 % marknadsandel till 2021. Foto: Swedish Agro Machinery

Pressmeddelande -

10 % marknadsandel på CLAAS traktor om tre år

Swedish Agro Machinery och CLAAS satsar tillsammans för att sälja fler CLAAS traktorer på den svenska marknaden. Den här veckan har alla Swedish Agro Machinerys säljare varit på Tractor Camp på Borgeby för att stärka den svenska försäljningen av CLAAS traktorer.

- Vi är helt övertygade om att vi tillsammans med dessa säljare kan nå 10 % marknadsandel till 2021. Idag ligger vi på cirka 3 %, säger Håkan Bårring, som arbetar som traktorchef på Swedish Agro Machinery.

Det säljs cirka 3 000 traktorer varje år i Sverige. Förra året sålde Swedish Agro Machinery 89 traktorer. Om tre år ska den siffran alltså vara runt 300.

Åtta personer från CLAAS har varit på plats i Sverige hela veckan för att hjälpa till med den interna utbildningen. De har jobbat tätt tillsammans med personal från Swedish Agro Machinery med eventet på Borgeby.

- Swedish Agro Machinery och CLAAS har sedan starten jobbat tätt tillsammans i uppbyggnaden av den nya försäljnings- och serviceorganisationen i Sverige. Därför är vi ju självklart med och stöttar till med resurser i en stor satsning som denna, säger Henrik Hesby, Sverigechef på CLAAS.

Under dagarna på Borgeby fick säljarna prova på praktisk körning med både HORSCH och LEMKEN, köra transport på väg och prova den nya modellen ARION 630 CIS+. Säljarna fick också tips på hur de gör överlämningen av traktorerna på bästa sätt, om GPS-system, serviceavtal och om vad den förlängda garantin MAXI CARE innebär. 

- Detta är den enskilt största satsningen vi gör 2018. Det är viktigt att satsa på internutbildning för att vi ska kunna nå framgångar. Det är extra viktigt för oss eftersom vi är en nystartad organisation. Snart kommer ni se fler traktorer från CLAAS ute på fälten, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machinery.

Swedish Agro Machinery firar snart två år som företag. Företaget skapades för att importera och sälja CLAAS produktprogram. Under tiden har de också blivit generalagenter för HORSCH, SAMSON och AVR och återförsäljare för LEMKEN.

För mer information kontakta:
Håkan Bårring, produktchef Traktor Swedish Agro Machinery, 073-416 71 66
Henrik Hesby, Sverigechef på CLAAS, 040-16 16 01

Ämnen

Regioner


Swedish Agro Machinery
Swedish Agro Machinery  grundades 2016 och är ett svenskt företag fokuserat på representation och import av CLAAS lantbruksmaskiner i Sverige. Företaget är också generalagent för SAMSON, HORSCH och AVR och återförsäljare av LEMKEN. Swedish Agro Machinery är ett dotterbolag till Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i Danmark och andra länder. Sedan den 1 januari 2018 är Östra Sönnarslöv Traktorservice ett dotterbolag till Swedish Agro Machinery.

Om CLAAS
CLAAS är ett familjeföretag grundat 1913 och är en av världens ledande tillverkare av lantbruksmaskiner. Företaget, med huvudkontor i Harsewinkel i Tyskland, är marknadsledande tillverkare av skördetröskor i Europa. 

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige