Gå direkt till innehåll
Tor-Björn Mattsson är verkstadschef i Enköping. Foto: Swedish Agro Machinery
Tor-Björn Mattsson är verkstadschef i Enköping. Foto: Swedish Agro Machinery

Nyhet -

Swedish Agro Machinery öppnar anläggning i Mälardalen

Swedish Agro Machinery flyttar vid årsskiftet in i Gloabs gamla lokaler på Skälbygatan i Enköping. Lokalerna kommer att anpassas efter företagets behov och kommer att vara i full drift under våren. 

Redan idag finns tre säljare, två mobila servicetekniker, en verkstadschef och en reservdelssäljare i provisoriska lokaler på Åkerbygatan 11 i Enköping. Vid årsskiftet börjar renoveringen i de nya lokalerna på Skälbygatan som ligger på Myran-området, en liten bit från E18. 

- Verksamheten är i full gång här redan och vi har mobila servicetekniker ute hos kunder. Det känns jättespännande att vi ska flytta in i nya lokaler och det kommer att underlätta för oss att ha en riktigt verkstad, kundmottagning och fler reservdelar på plats, säger verkstadschef Tor-Björn Mattsson.

Lokalen hyrs av det lokala fastighetsbolaget Mona Winqvist Fastigheter. Anläggningen i Enköping kommer att serva och sälja maskiner till kunder i Uppland och Västmanland. Det kommer att finnas ett stort lager av reservdelar i lager när den nya anläggningen invigs. 

Flera av de anställda i Enköping har tidigare jobbat med Swedish Agro Machinerys huvudmärke CLAAS. I december förstärktes teamet i Mälardalen av servicetekniker Håkan Olsson som är en van fältmekaniker. Han kommer främst att arbeta kring hemmet i Norrtälje där en mobil servicebuss kommer att vara baserad på heltid. Nyligen anställdes också ytterligare en reservdelssäljare som börjar efter nyår.

- Mälardalen är ett viktigt lantbruksdistrikt och Enköping ligger bra till geografiskt. Vårt mål är att växa starkt men stabilt och alltid ha hög service. Målet är att vi så småningom ska kunna ha runt 10 till 12 personer på serviceavdelningen i Enköping, säger regionchef Magnus Karlsson. 

Swedish Agro Machinery började sälja CLAAS i oktober 2016 och blev generalagent i april i år. Företaget håller fortfarande på att bygga upp sin verksamhet i Sverige. Nyligen blev det klart att företaget kommer att etablera sig på den gamla lantbruksskolan Nuntorp och i sommar är planen att ett nybyggt reservdelslager ska stå klart i Skurup i Skåne.

För mer information:
Magnus Karlsson, regionchef 
070-650 58 08 
maka@sa-machinery.se

Tor-Björn Mattsson, verkstadschef Enköping
076-139 18 06
toma@sa-machinery.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Helena Wictorin

Presskontakt Marketing- & Kommunikationschef +46730947409

Förser svenskt lantbruk med maskiner, insatsvaror och foder

Swedish Agro är ett svenskt företag som förser lantbrukare med insatsvaror, foder och maskiner av högsta kvalitet. Företaget representerar CLAAS, HORSCH, METSJÖ, RAUCH, SPEARHEAD, SCANSTONE, AVR, AGXEED och DALBO i Sverige. Service och reservdelar finns mobilt och på 24 orter både via egna anläggningar och servicepartners. Med en av Europas modernaste foderfabriker tillverkas foder för flera djurslag. Swedish Agro är ett företag i Danish Agro-koncernen som består av en rad företag inom lantbruksbranschen i norra Europa.

Swedish Agro
Södra Industrigatan 14
27430 Skurup
Sverige